ZoekScript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 11:49:33
Quote Anchor link
Hallo PHPHulpers,

Ik ben bezig om een zoekscript te maken alleen het volgende probleem is dat ik maar op 1 veld kan zoeken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $sql="SELECT * FROM klantenregister WHERE voornaam LIKE '%".$zoekwoord."%'";


dit is mijn sql query.

wat ik wil is dat ik op voornaam of achternaam of voornaam+achternaam kan zoeken.
ik heb geen idee meer hoe ik dit moet maken.
Heb al rond gezocht op het internet maar niet iets bruikbaars kunnen vinden.

Ik hoop dat jullie mij een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Groet,
Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:42:05
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

27/10/2017 12:04:25
Quote Anchor link
Hetzelfde doen als je al deed in je eigen query, maar dan met het veld achternaam erbij.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql="SELECT * FROM klantenregister WHERE voornaam LIKE '%".$zoekwoord."%' OR achternaam LIKE '%".$zoekwoord."%'";
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 12:06:36
Quote Anchor link
Ja dat heb ik inderdaad ook al gedaan maar als je dan voornaam en achternaam invult dan krijg je geen result terug.

en als je dat achternaam doet wel en alleen voor naam ook inderdaad maar als je die 2 dingen samenvoegt doet ie het niet en dat wil ik weten hoe je dat op lost.

maar bedankt voor het mee denken !
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

27/10/2017 12:10:17
Quote Anchor link
Misschien dat je verder komt al zoek je op Google iets van: mysql full text search
Gewijzigd op 27/10/2017 12:10:31 door Marthijn Buijs
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 12:43:10
Quote Anchor link
Nope, hier kom ik ook niet mee verder helaas.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:10:36
Quote Anchor link
Heb je al dit artikel gelezen?
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/fulltext-index-in-mysql/546/

Dit geeft een heldere kijk op de werking van Fulltext Search.

Vertel anders even waar je op vastloopt.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/10/2017 13:21:46
Quote Anchor link
De vragensteller loopt vast op logica.

Als $zoekwoord een voornaam EN achternaam bevat, vind je niks op voornaam en niks op achternaam.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:27:17
Quote Anchor link
@Adoptive dat is inderdaad waar ik word niet veel wijzer van die full text search.

dan zou het zo iets moeten worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql="SELECT * FROM klantenregister WHERE MATCH(voornaam,achternaam) AGAINST($zoekwoord)";


maar dan krijg ik mysqli_num_rows error...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:38:25
Quote Anchor link
Dat is niet echt heel duidelijk. Kan je wat concreter zijn? Want ik zie geen mysqli_num_rows in je code.

ip: Voer je query eerst een droog uit in je MySQL-client zoals phpMyAdmin
Gewijzigd op 27/10/2017 13:40:29 door - Ariën -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:40:11
Quote Anchor link
dit is mijn hele code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<h1>Zoeken</h1>
            
            <form action="" method="POST">
            <span class="formInput">zoek:</span><input type="text" name="zoekwoord" />

            <input type="submit" name="searchBtn" value="zoek!" />
            </form>
<?php
error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors',1);
include('config.php');
$db = mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
    // Als een zoekwoord wordt ingegeven:
 
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    
  
if($zoekwoord = mysqli_real_escape_string($db,$_POST['zoekwoord'])){
  
    
    print '<p style="float:right;">Resultaten voor <b>'.$zoekwoord.'</b></p><br />';
    print '<p style="float:left;"><h1>Resultaat:</h1></p>';
    
    // Zoekfunctie:
    $sql="SELECT * FROM klantenregister WHERE MATCH(voornaam,achternaam) AGAINST($zoekwoord)";
   $result=mysqli_query($db,$sql);
  
  
    // Resultaten weergeven:  
   if(mysqli_num_rows($result)>=1){
    while($res = mysqli_fetch_assoc($result))
    {

    echo"<p>";
    echo $res['voornaam'];
    echo" ";
    echo $res['tussenvoegsel'];
    echo" ";
    echo $res['achternaam'];
    echo"</p>";
    
    echo $res['adres']; echo" ";echo $res['huisnummer'];
    echo"<br>";
    echo"-----------------------------------------------------";

  
   }
     }

   else{
       echo"Nothing to find!!";
   }
   }




else{
    echo"Wat jammer nou er is niks gevonden, hoe kan dat?";
    }}


    
  
  
  
    

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:41:30
Quote Anchor link
Zorg voor goede foutafhandeling, dan had je die mysql_num-rows() melding nooit kunnen krijgen. En voer je query ook eens droog uit, zoals ik in mijn edit van net beschreef.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($zoekwoord = mysqli_real_escape_string($db,$_POST['zoekwoord'])){

Dit klopt ook niet helemaal. mysqli_real_escape_string hoort in je query, en niet daarbuiten.
Ook raad ik aan je PHP-code bovenaan je HTML zetten. je wilt eerst de logisca uitvoeren, en dan pas de view.
Gewijzigd op 27/10/2017 13:45:07 door - Ariën -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:44:39
Quote Anchor link
als ik hem droog invoer dan krijg ik die mysqli_num_rows error niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:46:29
Quote Anchor link
Zorg dan in ieder geval voor goede foutafhandeling. Dus controleer of $result===false is, en toon dan een mysqli_error($db);
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:52:14
Quote Anchor link
ja dat heb ik nu maar blijf die zelfde fout houden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:54:10
Quote Anchor link
Als je het goed doet, maak je een statement;
Bij false toon je de mysql_error($db), en anders laat je de query netjes uitvoeren.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:58:54
Quote Anchor link
aaah ik krijg deze Unknown column 'test' in 'where clause'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 14:08:55
Quote Anchor link
Single quotes gebruiken dus, anders denkt MySQL dat het om een veldnaam gaat.
Ik vermoed dat je dus op 'test' zocht.
Gewijzigd op 27/10/2017 14:09:14 door - Ariën -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 14:10:52
Quote Anchor link
ja ik heb inderdaad op test gezocht want dat is de voornaam en nu moet ik bij zoeken intypen voornaam en dat is niet te bedoeling
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 14:11:51
Quote Anchor link
Enne, zet die mysqli_real_escape_string() op de goede plek. Het hoort NIET in een if-controle.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 14:16:44
Quote Anchor link
ja dat ga ik doen.

maar het klopt nog steeds niet.

bij inputveld moet je nu dus blijkbaar voornaam in typen in plaats van de naam zelf is toch beetje raar.

ik heb geen idee meer

Toevoeging op 27/10/2017 14:49:42:

Aah probleem solved.
ik moest in de database de engine typ ofzo aanpassen en hij pakte elke keer de add fulltext niet.

Heb de hele database opnieuw gemaakt ennu werkt het :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 14:52:28
Quote Anchor link
Een hele database opnieuw maken is ietwat overdreven. Het is een kwestie van je indexes goed instellen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.