ZoekScript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 14:57:41
Quote Anchor link
ja dat klopt maar ik heb er wel van geleerd en daar gaat het om.

voor de volgende keer weet ik het nu haha.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:36:08
 
Michael -

Michael -

27/10/2017 15:03:03
Quote Anchor link
Snap dat je beginnend bent, maar als je je code overzichtelijk houd scheelt dit je zelf een hele hoop werk. Je accolades ({ }) staan maar wat in het rond. Welke hoort bij welke?
Ik zal ipv voornaam tussenvoegsel achternaam deze gewoon samen voegen, dat maakt het zoeken ook wat makkelijker en je hoeft maar 1 variabele te tonen en je hoeft niet te controleren of de tussenvoegsel uberhaupt bestaat.

Edit:

Gebruik trouwens nooit SELECT * maar zeg gewoon welke tabellen je nodig hebt, dit is sneller en overzichtelijker. Je hebt ook niet altijd alle tabellen nodig.

En % tekens toegevoegd


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
include('config.php');
$db = mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
?>

<h1>Zoeken</h1>
            
<form method="POST">
    <label>Zoek</label><input type="text" name="zoekwoord" />
    <input type="submit" name="searchBtn" value="zoek!" />
</form>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

    if($zoekwoord = mysqli_real_escape_string($db,$_POST['zoekwoord'])) {
  
        echo '<p>Resultaten voor <b>'.$zoekwoord.'</b></p>'
            .'<h1>Resultaat:</h1>';
        
        // Zoekfunctie:
        $sql = "SELECT
                    CONCAT_WS(' ',
                        IF(LENGTH(voornaam), voornaam, NULL),
                        IF(LENGTH(tussenvoegsel), tussenvoegsel, NULL),
                        IF(LENGTH(achternaam), achternaam, NULL)
                    ) volledigenaam
                FROM
                    klantenregister
                WHERE
                    (CONCAT_WS(' ',
                        IF(LENGTH(voornaam), voornaam, NULL),
                        IF(LENGTH(tussenvoegsel), tussenvoegsel, NULL),
                        IF(LENGTH(achternaam), achternaam, NULL)
                    ) LIKE '%"
. $zoekwoord . "'%";
        $result = mysqli_query($db,$sql);
  
        // Resultaten weergeven:  
        if(mysqli_num_rows($result)> 0) {
            while($res = mysqli_fetch_assoc($result)) {
                echo '<p>' . $res['volledigenaam'] . '</p>';
    
                echo $res['adres'] . ' ' . $res['huisnummer'] . '<br>';
                echo '-----------------------------------------------------'; // Hier hebben we ook een <hr> voor

              
            }
        }
else {
            echo 'Geen resultaten';
        }
    }
else {
        echo '<p>Wat jammer nou er is niks gevonden, hoe kan dat?</p>';
        
        echo mysqli_error($db); // Niet laten staan bij uiteindelijk versie
    }
}

?>
Gewijzigd op 27/10/2017 15:06:51 door Michael -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:18:11
Quote Anchor link
hmm toch nog niet helemaal over sorry.

als ik een index aanpas naar fulltext dan kan hij hem als nog niet vinden.

dan krijg ik dit.
Can't find FULLTEXT index matching the column list

Terwijl de index fulltext staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:26:19
Quote Anchor link
Welke engine gebruik je nu? MyISAM? InnoDB?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:26:46
Quote Anchor link
MyISAM gebruik ik nu
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:31:47
Quote Anchor link
Voer dit eens uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(voornaam);
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(achternaam);


Ik heb al een tijdje niet met FULLTEXT gewerkt (moet ik misschien maar weer eens doen), dus of het werkt is een kwestie van uittesten.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:32:49
Quote Anchor link
dat werkt maar ik wil tussenvoegsel toe voegen aan MATCH() maar dan krijg ik fulltext fout hahah en als ik die weg haal doet voornaam en achternaam het wel super raar.

terwijl tussenvoegsel wel fulltext index bevat hahah.

ik heb beetje een idee dat phpmyadmin bugg is ofzo.
Gewijzigd op 27/10/2017 16:36:37 door nick van der heijden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 16:39:29
Quote Anchor link
Lijkt me sterk, want phpMyAdmin is geen databaseengine.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ALTER TABLE klantenregister ADD FULLTEXT(tussenvoegsel);


Zet anders eens je databasestructuur-dump hier eens neer.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 16:52:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
CREATE TABLE `klantenregister` (
 `klantennummer` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
 `voorletters` varchar(3) NOT NULL,
 `voornaam` varchar(20) NOT NULL,
 `tussenvoegsel` varchar(30) NOT NULL,
 `achternaam` varchar(30) NOT NULL,
 `adres` varchar(20) NOT NULL,
 `huisnummer` int(4) NOT NULL,
 `toevoeging` varchar(4) DEFAULT NULL,
 `postcode` varchar(20) NOT NULL,
 `plaats` varchar(40) NOT NULL,
 `huistelefoon` int(15) DEFAULT NULL,
 `mobiel` int(15) DEFAULT NULL,
 `email` varchar(30) DEFAULT NULL,
 `geboortedatum` varchar(12) NOT NULL,
 `lid` varchar(3) NOT NULL,
 `lidsinds` varchar(12) DEFAULT NULL,
 `teamviewer` varchar(3) NOT NULL,
 `iban` int(25) DEFAULT NULL,
 `opmerkingen` text NOT NULL,
 UNIQUE KEY `klantennummer` (`klantennummer`),
 KEY `voorletters_2` (`voorletters`),
 FULLTEXT KEY `voornaam` (`voornaam`),
 FULLTEXT KEY `achternaam` (`achternaam`),
 FULLTEXT KEY `tussenvoegsel` (`tussenvoegsel`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=7 DEFAULT CHARSET=utf8


ik werk met iemand anders samen die heeft de DB gemaakt en nu moet ik het oplossen haha
 
Toms Diner

Toms Diner

28/10/2017 23:34:23
Quote Anchor link
<Mieren-penetreer modus aan >

Het gaat om Nederlanders? Lengte postcode max 20?
Huisnummer toevoeging mag langer, want Kerkstraat 34-2 hoog is al iets langer...
Telefoonnummers als int opslaan vraagt om conversie, denk aan (+31)6-123 456 78.
Datums had ik niet als varchar verwacht. (Maar het kan wel, als je dat wil)
IBAN kan volgens mij geen INT zijn, daar zitten toch ook de letters van de banknaam in?
Tussenvoegsel NOT NULL betekent dat alleen mensen mét een tussenvoegsel klant mogen worden?
Adres met een maximale lengte van 20 is ook erg krap (Denk ook een beetje aan de mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!!)

<Mieren-penetreer modus uit >

Ja, lekker flauw, een beetje schieten op een project in wording. Waarschijnlijk moet je hier nog naar kijken "voor het eggie", en dan zitten anderen(moi) het al af te zeiken. Maar volgens mij heb ik wel eens lijsten met standaard validaties en properties gevonden op internet, die het inregelen van zo'n tabel in een keer sluitend kunnen maken... Dus ik denk: ik meld het even. Speciaal voor al die mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/10/2017 00:21:45
Quote Anchor link
>> Speciaal voor al die mensen op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg!

Laten we ook de mensen op de Ingenieur Meester Doctor Van Waterschoot van der Grachtstraat in Heerlen dan niet vergeten.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2017 00:52:13
Quote Anchor link
Wat ik mij altijd afvraag als mensen naar zoekfunctionaliteit grijpen is of ze vantevoren hebben gekeken of zij dit op een andere manier op hadden kunnen lossen en/of in eerste instantie hun informatie op een zodanig onoverzichtelijke wijze presenteerden zodat je wel gedwongen was om hier bepaalde zoekfunctionaliteit voor te schrijven...

Oftewel, is de informatie van een zodanige aard (of zou uitgebreid) dat het niet anders kan dat je hier echt zoekfunctionaliteit voor nodig hebt? Of zou je bijvoorbeeld kunnen volstaan met een paginering op achternaam-letter (ik noem maar wat) of een andere manier van filtering zodat je ook in 1 of 2 stappen bij de gewenste informatie bent?

Het inzetten van een zoekfunctie zou alleen nodig moeten zijn als je niet anders kan naar mijn mening, nadat andere (en eenvoudigere) oplossingen zijn versleten of simpelweg niet toereikend zijn. Vaak is het volgens mij gewoon een kwestie van je informatie op een overzichtelijke(re) manier presenteren.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/10/2017 00:56:53
Quote Anchor link
Hier is mijn oplossing op de vroege ochtend.

Niks geen deftige taal om te laten zien hoe briljant ik ben :

http://adoptive.esy.es/contacts/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2017 20:05:42
Quote Anchor link
Meestal is het handig als je GET gebruikt voor zoekfunctionaliteit.

Oh, je escaped de wildcards % en _ niet in je query ;).
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.