dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Niels K

Niels K

14/03/2012 21:12:59
Quote Anchor link
Hoi Ozzie,

Nee dit moet je zien als een echt fout van een programmeur. Laat die programmeur maar zijn kop stoten. Zo blijf je bezig he ;-)

Kijk maar eens naar Zend_Db_Select.

Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 05:32:42
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:16:03
Quote Anchor link
Hey Niels,

Thanks voor je reactie. Ik heb nu wel een handige class met functies met makkelijke foutafvanging als er een verkeerd type wordt ingegeven. Ik zal het niet overal implementeren maar alleen op die plekken waar het echt verkeerd kan gaan. Als iets nu per se een string moet zijn, hoef ik alleen maar te zeggen ErrorIf::notString($string); dus dat is wel handig :)
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:16:43
Quote Anchor link
Dan is het nog steeds overbodig ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:17:55
Quote Anchor link
hoe bedoel je niels?

Toevoeging op 14/03/2012 21:18:24:

ik wil voorkomen dat bijv. iemand true als parameter geeft... en dat dit resulteert in 1.
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:20:42
Quote Anchor link
Dat die controles overbodig zijn ;-) Net iets te veel van het goede zeg maar.

Tja, wanneer iemand dat doet is dat toch zijn eigen schuld? Bij sommige situaties is het wenselijk, maar bij deze situatie zou ik het persoonlijk niet doen. Maar goed, de keus is aan jouw natuurlijk ;-)
 
Eddy E

Eddy E

14/03/2012 21:23:16
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:17:55:
hoe bedoel je niels?

Toevoeging op 14/03/2012 21:18:24:

ik wil voorkomen dat bijv. iemand true als parameter geeft... en dat dit resulteert in 1.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($this === $that)


Moet echt identiek zijn.
false !== 0 maar false == 0
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:24:58
Quote Anchor link
Thanks Niels... maar kun je mij dan uitleggen wanneer je het wel moet doen en wanneer niet?

Stel iemand vraag iets op uit een array. De key moet een string zijn, maar de verstrooide programmeur voert een boolean in. De kans bestaat dan dat hij key 1 van de array terugkrijgt. Natuurlijk is dat een stomme fout van de programmeur, maar je kan dit soort fouten wel afvangen.

Wanneer moet je nou eigenlijk fouten afvangen en wanneer niet? Is er een soort van "stelregel" aan de hand waarvan ik kan bepalen wat ik moet doen?
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 21:49:55
Quote Anchor link
Ik ben heel lang niet actief geweest op phphulp maar ik lees soms wel even mee met onderwerpen die me interesseren. Nu ben ik ook veel met Zend bezig in mijn vrije tijd en ik vraag mijzelf soms de zelfde dingen af als Ozzie.

Naarmate ik verder ben, de deadline in zicht komt ga ik sneller programmeren en dan kom je al snel op de werkwijze van Niels. Als ik iets 'onverwachts' terug krijg dan echo of print_r ik het om te kijken wat het exact is. Als programmeur moet je wel een beetje de vaardigheid hebben om de plekken waar dingen gebeuren die je niet verwacht te onderzoeken met dit soort kleine acties.

Aan de kant van een gebruiker (informeren bij fouten), basis voor een nieuw Framework of applicatie of andere vergelijkbare dingen voor een groter publiek ga je er wellicht (voor de eindgebruiker zeker, in formulieren e.d.) wel anders mee om. Ik kan me voorstellen dat het sterk afhangt van de doelgroep en de wijze waarop met je applicatie wordt omgegaan.

Ik zal dit topic in de gaten houden, ik ben wel nieuwsgierig naar dit soort discussies die mijn kennis en kunnen verbeteren!

Fijne avond mannen!
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:52:14
Quote Anchor link
Heren,

Ik zal morgen(middag) even wat uitgebreider reageren aangezien ik nu geen tijd meer heb.

Niels
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:55:09
Quote Anchor link
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!

(Crispijn, leuk dat je meeleest en bedankt voor je reactie).

Teveel dicht timmeren is niet goed, maar fouten afvangen voelt ook wel lekker. Soms doe ik per ongeluk zelf iets verkeerd en als je dan een nette foutmelding krijgt die precies zegt wat er misgaat is dat ook wel lekker. Maar... waar trek je de grens?
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 21:58:39
Quote Anchor link
Elke keus heeft een financiële consequentie. In dit licht zou ik zeggen: waar jij sneller van wordt, maar waar je applicatie wat betreft veiligheid niks op in kan boeten.

Echt inhoudelijk is deze onderbouwing niet maar het is wel een belangrijke die wellicht uiteindelijk je uurloon kan bepalen...

Ik ben ook wel benieuwd naar de reactie van Niels!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:05:27
Quote Anchor link
Een voorbeeldje... bepaalde bestanden vam mijn cms staan in een map op het privé deel van de server. In de index.php file moet ik het pad naar deze map aangeven. Nu wil ik bijvoorbeeld voorkomen dat iemand in dat pad per ongeluk een dubbele slash zet en het pad moet eindigen op een slash. Nu kan ik dit als opmerking erbij schrijven en hopen dat het goed gaat, maar ik kan het ook controleren. Maar de moeilijkheid vind ik, wat moet je wel controleren en wat niet? Ik vind dat zo'n pad gewoon goed moet zijn anders worden er onderwater in alle paden dubbele slashes gebruikt. Dit zal wel werken, maar het is niet netjes. De andere kant van het verhaal is dat je nu wel iedere keer dat de pagina wordt aangeroepen een extra controle uitvoert. En dat zijn van die lastige dingen waar ik af en toe tegenaan loop.
 
Aad B

Aad B

14/03/2012 22:05:31
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:55:09:
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!
Deadline om vanavond nog eea gereed te hebben?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:06:51
Quote Anchor link
Aad B op 14/03/2012 22:05:31:
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:55:09:
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!
Deadline om vanavond nog eea gereed te hebben?

Nee... maar ik ben er nu mee bezig :)
En als het ijzer heet is...
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 22:15:15
Quote Anchor link
Dat wat jij bedoeld is enkel van belang voor een programmeur. Die moet voldoende hebben aan de melding dat de bestanden waar naar verwezen wordt niet gevonden worden. Dat gaat mij dus echt véél te ver.

Je zit dus goed met je overweging als je het mij vraagt!
 
Wouter J

Wouter J

14/03/2012 22:51:41
Quote Anchor link
Naar mijn mening is dit het dicht timmeren van elk gaatje waar lucht door komt van een huis (om even terug te komen op de topic titel). Als je bezig bent en staat binnenin en buiten is het -20 °C dan denk ik eerst, há wat ben ik goed bezig.
Maar opgegeven moment merk je dat je jezelf helemaal klem werkt en je opgesloten zit in je huis.

Nee, fouten die een developer maakt moeten gewoon de standaard foutmelding krijgen en geen eentje van jou. Een developer is als het goed is gewent aan de standaard PHP errors en zal misschien niks kunnen met jou errors.
Controle hebben over variabele en weten wat er in zit is goed, maar je kunt ook veel en veel te ver gaan met controleren.
Gewijzigd op 14/03/2012 22:53:47 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:54:37
Quote Anchor link
Oké, thanks Wouter. Dan ga ik m'n beveiliging maar wat "afzwakken" :)
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 23:18:38
Quote Anchor link
Let hier ook op het nuance verschil. Dichttimmeren heeft wat mij betreft met veiligheid te maken, waar jij nu mee bezig bent is gebruiksvriendelijkheid. Geef je de gebruiker altijd voldoende handvatten om verder te kunnen komen? Dan is het goed. Laat hem in ieder geval nooit frustreren op je applicatie.
 
Niels K

Niels K

15/03/2012 14:36:26
Quote Anchor link
Wouter dankjewel voor je bericht. Nu hoef ik het niet meer te plaatsen ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2012 09:30:46
Quote Anchor link
Goedemorgen mensen, gisteren stelde ik een vraag over een Registry key en nu loop ik tegen een vergelijkbaar "probleem" aan in m'n Session class en ik denk dat ik het op nog wel meer plekken ga tegenkomen. Vandaar dat ik m'n dichttimmeren topic weer even van stal haal.

De vraag is als volgt:

Als je een key ophaalt, uit de registry, uit een session, uit de GET of POST waarden, uit je configuratie bestand... of waar dan ook uit... moet je er dan vanuit gaan dat op het moment dat je die key ophaalt dat die key dan ook daadwerkelijk bestaat? Kun je die verantwoordelijkheid bij een programmeur neerleggen?

Stel we hebben een configuratiebestand waar we iets uit willen halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$config
= Registry::get('config');
$waarde = $config->waarde;
?>


Als we niet controleren of de config key bestaat zou de __get() functie er als volgt uit zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function __get($key) {
  return $this->config[$key];    
}

?>


Mocht de $key nu niet bestaan, dan zal dit resulteren in een php warning, of (als de warnings uit staan) de code zal niet werken.

Een alternatief is: controleren of de key bestaat en een foutmelding geven als dit niet zo is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function __get($key) {
  if (isset($this->config[$key]) || array_key_exists($this->config[$key]))
    return $this->config[$key];    
  }
else {
    // toon een errormelding en stop het script.    
}
?>


Maar wat nu als de programmeur niet zeker weet of de key in de registry staat, bijvoorbeeld omdat een User pas in de registry wordt gezet als hij succesvol is ingelogd? Dan moeten we dus een exists() functie maken die controleert of de key bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$config
= Registry::get('config');
if ($config->exists) {
  $waarde = $config->waarde;
}
else {
  echo 'de key bestaat niet.';
}

?>


Het bovenstaande lijkt heel mooi, maar er wordt nu 2x gecontroleerd of de key bestaat.

Is het gerechtvaardigd om de controle niet in de __get() functie te stoppen en altijd direct het resultaat terug te geven? En als onduidelijk is of de key wel of niet bestaat dat in die gevallen de exists functie wordt gebruikt? Is dat een verantwoordelijkheid die je bij de programmeur kunt neerleggen? Dat als de programmeur dan een verkeerde key ingeeft... pech gehad, er komt een foutmelding en de applicatie loopt vast?

Van de ene kant zou je kunnen zeggen dat het niet heel gebruiksvriendelijk is (ten opzichte van de programmeur), maar het scheelt wel een aantal controles dus het komt ten goede aan de performance van de applicatie. Maar de vraag is dus of je die verantwoordelijkheid bij een programmeur kunt neerleggen.
Gewijzigd op 19/03/2012 09:34:11 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.