dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Niels K

Niels K

14/03/2012 21:12:59
Quote Anchor link
Hoi Ozzie,

Nee dit moet je zien als een echt fout van een programmeur. Laat die programmeur maar zijn kop stoten. Zo blijf je bezig he ;-)

Kijk maar eens naar Zend_Db_Select.

Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 10:37:35
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:16:03
Quote Anchor link
Hey Niels,

Thanks voor je reactie. Ik heb nu wel een handige class met functies met makkelijke foutafvanging als er een verkeerd type wordt ingegeven. Ik zal het niet overal implementeren maar alleen op die plekken waar het echt verkeerd kan gaan. Als iets nu per se een string moet zijn, hoef ik alleen maar te zeggen ErrorIf::notString($string); dus dat is wel handig :)
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:16:43
Quote Anchor link
Dan is het nog steeds overbodig ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:17:55
Quote Anchor link
hoe bedoel je niels?

Toevoeging op 14/03/2012 21:18:24:

ik wil voorkomen dat bijv. iemand true als parameter geeft... en dat dit resulteert in 1.
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:20:42
Quote Anchor link
Dat die controles overbodig zijn ;-) Net iets te veel van het goede zeg maar.

Tja, wanneer iemand dat doet is dat toch zijn eigen schuld? Bij sommige situaties is het wenselijk, maar bij deze situatie zou ik het persoonlijk niet doen. Maar goed, de keus is aan jouw natuurlijk ;-)
 
Eddy E

Eddy E

14/03/2012 21:23:16
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:17:55:
hoe bedoel je niels?

Toevoeging op 14/03/2012 21:18:24:

ik wil voorkomen dat bijv. iemand true als parameter geeft... en dat dit resulteert in 1.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($this === $that)


Moet echt identiek zijn.
false !== 0 maar false == 0
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:24:58
Quote Anchor link
Thanks Niels... maar kun je mij dan uitleggen wanneer je het wel moet doen en wanneer niet?

Stel iemand vraag iets op uit een array. De key moet een string zijn, maar de verstrooide programmeur voert een boolean in. De kans bestaat dan dat hij key 1 van de array terugkrijgt. Natuurlijk is dat een stomme fout van de programmeur, maar je kan dit soort fouten wel afvangen.

Wanneer moet je nou eigenlijk fouten afvangen en wanneer niet? Is er een soort van "stelregel" aan de hand waarvan ik kan bepalen wat ik moet doen?
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 21:49:55
Quote Anchor link
Ik ben heel lang niet actief geweest op phphulp maar ik lees soms wel even mee met onderwerpen die me interesseren. Nu ben ik ook veel met Zend bezig in mijn vrije tijd en ik vraag mijzelf soms de zelfde dingen af als Ozzie.

Naarmate ik verder ben, de deadline in zicht komt ga ik sneller programmeren en dan kom je al snel op de werkwijze van Niels. Als ik iets 'onverwachts' terug krijg dan echo of print_r ik het om te kijken wat het exact is. Als programmeur moet je wel een beetje de vaardigheid hebben om de plekken waar dingen gebeuren die je niet verwacht te onderzoeken met dit soort kleine acties.

Aan de kant van een gebruiker (informeren bij fouten), basis voor een nieuw Framework of applicatie of andere vergelijkbare dingen voor een groter publiek ga je er wellicht (voor de eindgebruiker zeker, in formulieren e.d.) wel anders mee om. Ik kan me voorstellen dat het sterk afhangt van de doelgroep en de wijze waarop met je applicatie wordt omgegaan.

Ik zal dit topic in de gaten houden, ik ben wel nieuwsgierig naar dit soort discussies die mijn kennis en kunnen verbeteren!

Fijne avond mannen!
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:52:14
Quote Anchor link
Heren,

Ik zal morgen(middag) even wat uitgebreider reageren aangezien ik nu geen tijd meer heb.

Niels
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:55:09
Quote Anchor link
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!

(Crispijn, leuk dat je meeleest en bedankt voor je reactie).

Teveel dicht timmeren is niet goed, maar fouten afvangen voelt ook wel lekker. Soms doe ik per ongeluk zelf iets verkeerd en als je dan een nette foutmelding krijgt die precies zegt wat er misgaat is dat ook wel lekker. Maar... waar trek je de grens?
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 21:58:39
Quote Anchor link
Elke keus heeft een financiële consequentie. In dit licht zou ik zeggen: waar jij sneller van wordt, maar waar je applicatie wat betreft veiligheid niks op in kan boeten.

Echt inhoudelijk is deze onderbouwing niet maar het is wel een belangrijke die wellicht uiteindelijk je uurloon kan bepalen...

Ik ben ook wel benieuwd naar de reactie van Niels!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:05:27
Quote Anchor link
Een voorbeeldje... bepaalde bestanden vam mijn cms staan in een map op het privé deel van de server. In de index.php file moet ik het pad naar deze map aangeven. Nu wil ik bijvoorbeeld voorkomen dat iemand in dat pad per ongeluk een dubbele slash zet en het pad moet eindigen op een slash. Nu kan ik dit als opmerking erbij schrijven en hopen dat het goed gaat, maar ik kan het ook controleren. Maar de moeilijkheid vind ik, wat moet je wel controleren en wat niet? Ik vind dat zo'n pad gewoon goed moet zijn anders worden er onderwater in alle paden dubbele slashes gebruikt. Dit zal wel werken, maar het is niet netjes. De andere kant van het verhaal is dat je nu wel iedere keer dat de pagina wordt aangeroepen een extra controle uitvoert. En dat zijn van die lastige dingen waar ik af en toe tegenaan loop.
 
Aad B

Aad B

14/03/2012 22:05:31
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:55:09:
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!
Deadline om vanavond nog eea gereed te hebben?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:06:51
Quote Anchor link
Aad B op 14/03/2012 22:05:31:
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:55:09:
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!
Deadline om vanavond nog eea gereed te hebben?

Nee... maar ik ben er nu mee bezig :)
En als het ijzer heet is...
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 22:15:15
Quote Anchor link
Dat wat jij bedoeld is enkel van belang voor een programmeur. Die moet voldoende hebben aan de melding dat de bestanden waar naar verwezen wordt niet gevonden worden. Dat gaat mij dus echt véél te ver.

Je zit dus goed met je overweging als je het mij vraagt!
 
Wouter J

Wouter J

14/03/2012 22:51:41
Quote Anchor link
Naar mijn mening is dit het dicht timmeren van elk gaatje waar lucht door komt van een huis (om even terug te komen op de topic titel). Als je bezig bent en staat binnenin en buiten is het -20 °C dan denk ik eerst, há wat ben ik goed bezig.
Maar opgegeven moment merk je dat je jezelf helemaal klem werkt en je opgesloten zit in je huis.

Nee, fouten die een developer maakt moeten gewoon de standaard foutmelding krijgen en geen eentje van jou. Een developer is als het goed is gewent aan de standaard PHP errors en zal misschien niks kunnen met jou errors.
Controle hebben over variabele en weten wat er in zit is goed, maar je kunt ook veel en veel te ver gaan met controleren.
Gewijzigd op 14/03/2012 22:53:47 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:54:37
Quote Anchor link
Oké, thanks Wouter. Dan ga ik m'n beveiliging maar wat "afzwakken" :)
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 23:18:38
Quote Anchor link
Let hier ook op het nuance verschil. Dichttimmeren heeft wat mij betreft met veiligheid te maken, waar jij nu mee bezig bent is gebruiksvriendelijkheid. Geef je de gebruiker altijd voldoende handvatten om verder te kunnen komen? Dan is het goed. Laat hem in ieder geval nooit frustreren op je applicatie.
 
Niels K

Niels K

15/03/2012 14:36:26
Quote Anchor link
Wouter dankjewel voor je bericht. Nu hoef ik het niet meer te plaatsen ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2012 09:30:46
Quote Anchor link
Goedemorgen mensen, gisteren stelde ik een vraag over een Registry key en nu loop ik tegen een vergelijkbaar "probleem" aan in m'n Session class en ik denk dat ik het op nog wel meer plekken ga tegenkomen. Vandaar dat ik m'n dichttimmeren topic weer even van stal haal.

De vraag is als volgt:

Als je een key ophaalt, uit de registry, uit een session, uit de GET of POST waarden, uit je configuratie bestand... of waar dan ook uit... moet je er dan vanuit gaan dat op het moment dat je die key ophaalt dat die key dan ook daadwerkelijk bestaat? Kun je die verantwoordelijkheid bij een programmeur neerleggen?

Stel we hebben een configuratiebestand waar we iets uit willen halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$config
= Registry::get('config');
$waarde = $config->waarde;
?>


Als we niet controleren of de config key bestaat zou de __get() functie er als volgt uit zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function __get($key) {
  return $this->config[$key];    
}

?>


Mocht de $key nu niet bestaan, dan zal dit resulteren in een php warning, of (als de warnings uit staan) de code zal niet werken.

Een alternatief is: controleren of de key bestaat en een foutmelding geven als dit niet zo is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function __get($key) {
  if (isset($this->config[$key]) || array_key_exists($this->config[$key]))
    return $this->config[$key];    
  }
else {
    // toon een errormelding en stop het script.    
}
?>


Maar wat nu als de programmeur niet zeker weet of de key in de registry staat, bijvoorbeeld omdat een User pas in de registry wordt gezet als hij succesvol is ingelogd? Dan moeten we dus een exists() functie maken die controleert of de key bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$config
= Registry::get('config');
if ($config->exists) {
  $waarde = $config->waarde;
}
else {
  echo 'de key bestaat niet.';
}

?>


Het bovenstaande lijkt heel mooi, maar er wordt nu 2x gecontroleerd of de key bestaat.

Is het gerechtvaardigd om de controle niet in de __get() functie te stoppen en altijd direct het resultaat terug te geven? En als onduidelijk is of de key wel of niet bestaat dat in die gevallen de exists functie wordt gebruikt? Is dat een verantwoordelijkheid die je bij de programmeur kunt neerleggen? Dat als de programmeur dan een verkeerde key ingeeft... pech gehad, er komt een foutmelding en de applicatie loopt vast?

Van de ene kant zou je kunnen zeggen dat het niet heel gebruiksvriendelijk is (ten opzichte van de programmeur), maar het scheelt wel een aantal controles dus het komt ten goede aan de performance van de applicatie. Maar de vraag is dus of je die verantwoordelijkheid bij een programmeur kunt neerleggen.
Gewijzigd op 19/03/2012 09:34:11 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.