dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5

05/04/2012 23:09:47
Quote Anchor link
De slash zou je gemakkelijk kunnen verwijderen met rtrim, ik zou hier niet op gaan controleren met regex.

Wel ben ik een voorstander van een goede fout afhandeling, waarbij een fout goed te traceren is, iedereen maakt namelijk weleens een foutje :), zou je de controle's weghalen, dan kan het met dergelijke foutjes uren kosten om het probleem te achterhalen.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 14:23:10
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/04/2012 23:22:23
Quote Anchor link
Phoenix, dankjewel voor je reactie. Ik ben vooral een beetje op zoek naar de juiste "balans". Je zou inderdaad rtrim kunnen toepasen, of je doet niks... en er volgt een fout(melding) die de programmeur vervolgens dient op te lossen.

Met ttrim ga je een mogelijke fout tegen, maar is het niet beter om de fout gewoon te laten gebeuren?

Als die extra controles gaan uiteindelijk (zij het minimaal) ten koste van de performance. Mijn vraag is vooral, wanneer wel controleren en wanneer niet. Jij geeft aan dat je een voorstander bent van goede foutafhandeling zodat een fout goed te traceren is. Tegelijkertijd houdt dit dat in dat je dan alles moet gaan controleren, want in elke functie kan wel iets fout worden ingevoerd. Hoe ver moet je gaan?
 

06/04/2012 18:56:38
Quote Anchor link
Hoe ver je wilt gaan is uiteraard aan jezelf.

Zelf zou ik het inbouwen, qua performence is het nauwelijks merkbaar.

Enkele jaren geleden hebben enkele andere programmeurs en ik zelf een eigen mvc framework geschreven voor oa ons eigen cms systeem, en in de eerste versie hadden we dezelfde gedachte, om niet alles te controleren, maar gewoon dit in de documentatie te vermelden, in de daarop volgende versies hebben we steeds meer controles ingebouwd, aangezien dit het debuggen van de applicatie vergemakkelijkt en versneld.

Wel is het zo dat je te ver kunt gaan met het controleren, je moet gewoon voor jezelf afvragen of het nut heeft om erop te controleren of niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2012 20:20:30
Quote Anchor link
Phoenix... vaak gaat het om eenmalige controles. Als hetgeen dat je wil controleren eenmaal goed staat, dan staat het goed... maar je blijft er dan wel telkens op controleren. Als je 1x een pagina aanroept en er vinden dan 100 controles plaats, dan wordt je site toch ietsje trager. Dus, de conclusie is dat je heel kritisch moet controleren. En dat vind ik dus lastig. Want wat moet je nu precies controleren?

Laten we dan eens een heel concreet voorbeeld verzinnen! Stel, de programmeur moet ergens een domein invullen. Dit domein moet eindigen op een forward slash en mag niet beginnen met "http://" (dat wordt automatisch geprefixt door de variabele $connection). Het domein wordt gesuffixed met $page.

Laten we de variabele die de programmeur moet invullen $domain noemen.

Dan kunnen er een aantal dingen gebeuren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$connection = 'http://';
$page       = 'producten';
$domain     = ''; //invullen door de programmeur    


1) De programmeur vult $domain goed in:
$domain = 'www.mijnsite.nl/';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nl/producten

2) De programmeur vergeet de slash op het eind:
$domain = 'www.mijnsite.nl';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nlproducten

3) De programmeur vult het http:// deel ook in:
$domain = 'http://www.mijnsite.nl/';

De volledige url wordt nu http://http://www.mijnsite.nl/producten

4) De programmeur typt per ongeluk aan het eind 2 slashen in plaats van 1:
$domain = 'www.mijnsite.nl//';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nl//producten

Nu is dus de vraag A) of je de variabele $domain moet controleren en B) zo ja, wat moet je dan controleren.

In het bovenstaande voorbeeld is het resultaat bij optie 1 perfect. De url klopt en kan gebruikt worden. Bij optie 2 en 3 klopt de url niet en er zal een fout optreden als deze wordt aangeroepen. Bij optie 4 klopt de url ook niet (er staat een dubbele slash in) , maar deze zal wel werken omdat de server/browser de dubbele slash zal negeren.

Maar de vraag is nu dus, ga je $domain controleren, ja of nee... en als je het gaat controleren WAT ga je dan controleren?

Wat zou je allemaal kunnen controleren?

- is $domain een string? (heeft de programmeur bijvoorbeeld niet toevallig een int of boolean ingevuld?)
- eindigt $domain op een forward slash?
- staan er geen ongeldige tekens in $domain (bijvoorbeel !, @ of spatie)
- begint $domain niet met "http(s)://"
- bevat de complete url geen dubbele slashes?

Zoals je ziet kun je dus op behoorlijk wat zaken een controle uitvoeren, maar hoe zinvol is dit? Dat zou ik graag willen weten. Ik kan er ook voor kiezen om geen enkele controle uit te voeren en als het dan misgaat krijg ik vanzelf wel een foutmelding. Wat is wijsheid?
Gewijzigd op 06/04/2012 20:23:06 door Ozzie PHP
 

06/04/2012 21:47:12
Quote Anchor link
Ja en nee, ik zou dit via een installer laten lopen, die dit valideert, en niet iedere keer als een site bezocht wordt, in het laatste geval is dit een zeer overbodige controle.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2012 23:43:04
Quote Anchor link
Dit was slechts een voorbeeldje. Er zijn zoveel gevallen waarin zoiets niet in een installer kan. Een ander voorbeeld dan. Het is echt even een heel simpel voorbeeld, maar het gaat om het idee.

Stel je hebt een functie showMessage($message, $die = false).
Die functie kun je als volgt maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function showMessage($message, $die = false) {
  echo $message;
  if ($die) {
    die();
  }
}

?>


Maar je kunt 'm ook zo maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
public function showMessage($message, $die = false) {
  if (!is_string($message)) {
    die('Het bericht moet een string zijn!');
  }

  if (trim($message) == '') {
    die('Het bericht mag niet leeg zijn!');
  }

  echo $message;
  if (!is_bool($die)) {
    die('De variabele $die moet een boolean zijn!');
  }

  if ($die) {
    die();
  }
}

?>


Wanneer moet je extra controles uitvoeren. Is daar een soort "regel" voor?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.