dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5

05/04/2012 23:09:47
Quote Anchor link
De slash zou je gemakkelijk kunnen verwijderen met rtrim, ik zou hier niet op gaan controleren met regex.

Wel ben ik een voorstander van een goede fout afhandeling, waarbij een fout goed te traceren is, iedereen maakt namelijk weleens een foutje :), zou je de controle's weghalen, dan kan het met dergelijke foutjes uren kosten om het probleem te achterhalen.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 01:24:36
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/04/2012 23:22:23
Quote Anchor link
Phoenix, dankjewel voor je reactie. Ik ben vooral een beetje op zoek naar de juiste "balans". Je zou inderdaad rtrim kunnen toepasen, of je doet niks... en er volgt een fout(melding) die de programmeur vervolgens dient op te lossen.

Met ttrim ga je een mogelijke fout tegen, maar is het niet beter om de fout gewoon te laten gebeuren?

Als die extra controles gaan uiteindelijk (zij het minimaal) ten koste van de performance. Mijn vraag is vooral, wanneer wel controleren en wanneer niet. Jij geeft aan dat je een voorstander bent van goede foutafhandeling zodat een fout goed te traceren is. Tegelijkertijd houdt dit dat in dat je dan alles moet gaan controleren, want in elke functie kan wel iets fout worden ingevoerd. Hoe ver moet je gaan?
 

06/04/2012 18:56:38
Quote Anchor link
Hoe ver je wilt gaan is uiteraard aan jezelf.

Zelf zou ik het inbouwen, qua performence is het nauwelijks merkbaar.

Enkele jaren geleden hebben enkele andere programmeurs en ik zelf een eigen mvc framework geschreven voor oa ons eigen cms systeem, en in de eerste versie hadden we dezelfde gedachte, om niet alles te controleren, maar gewoon dit in de documentatie te vermelden, in de daarop volgende versies hebben we steeds meer controles ingebouwd, aangezien dit het debuggen van de applicatie vergemakkelijkt en versneld.

Wel is het zo dat je te ver kunt gaan met het controleren, je moet gewoon voor jezelf afvragen of het nut heeft om erop te controleren of niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2012 20:20:30
Quote Anchor link
Phoenix... vaak gaat het om eenmalige controles. Als hetgeen dat je wil controleren eenmaal goed staat, dan staat het goed... maar je blijft er dan wel telkens op controleren. Als je 1x een pagina aanroept en er vinden dan 100 controles plaats, dan wordt je site toch ietsje trager. Dus, de conclusie is dat je heel kritisch moet controleren. En dat vind ik dus lastig. Want wat moet je nu precies controleren?

Laten we dan eens een heel concreet voorbeeld verzinnen! Stel, de programmeur moet ergens een domein invullen. Dit domein moet eindigen op een forward slash en mag niet beginnen met "http://" (dat wordt automatisch geprefixt door de variabele $connection). Het domein wordt gesuffixed met $page.

Laten we de variabele die de programmeur moet invullen $domain noemen.

Dan kunnen er een aantal dingen gebeuren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$connection = 'http://';
$page       = 'producten';
$domain     = ''; //invullen door de programmeur    


1) De programmeur vult $domain goed in:
$domain = 'www.mijnsite.nl/';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nl/producten

2) De programmeur vergeet de slash op het eind:
$domain = 'www.mijnsite.nl';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nlproducten

3) De programmeur vult het http:// deel ook in:
$domain = 'http://www.mijnsite.nl/';

De volledige url wordt nu http://http://www.mijnsite.nl/producten

4) De programmeur typt per ongeluk aan het eind 2 slashen in plaats van 1:
$domain = 'www.mijnsite.nl//';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nl//producten

Nu is dus de vraag A) of je de variabele $domain moet controleren en B) zo ja, wat moet je dan controleren.

In het bovenstaande voorbeeld is het resultaat bij optie 1 perfect. De url klopt en kan gebruikt worden. Bij optie 2 en 3 klopt de url niet en er zal een fout optreden als deze wordt aangeroepen. Bij optie 4 klopt de url ook niet (er staat een dubbele slash in) , maar deze zal wel werken omdat de server/browser de dubbele slash zal negeren.

Maar de vraag is nu dus, ga je $domain controleren, ja of nee... en als je het gaat controleren WAT ga je dan controleren?

Wat zou je allemaal kunnen controleren?

- is $domain een string? (heeft de programmeur bijvoorbeeld niet toevallig een int of boolean ingevuld?)
- eindigt $domain op een forward slash?
- staan er geen ongeldige tekens in $domain (bijvoorbeel !, @ of spatie)
- begint $domain niet met "http(s)://"
- bevat de complete url geen dubbele slashes?

Zoals je ziet kun je dus op behoorlijk wat zaken een controle uitvoeren, maar hoe zinvol is dit? Dat zou ik graag willen weten. Ik kan er ook voor kiezen om geen enkele controle uit te voeren en als het dan misgaat krijg ik vanzelf wel een foutmelding. Wat is wijsheid?
Gewijzigd op 06/04/2012 20:23:06 door Ozzie PHP
 

06/04/2012 21:47:12
Quote Anchor link
Ja en nee, ik zou dit via een installer laten lopen, die dit valideert, en niet iedere keer als een site bezocht wordt, in het laatste geval is dit een zeer overbodige controle.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2012 23:43:04
Quote Anchor link
Dit was slechts een voorbeeldje. Er zijn zoveel gevallen waarin zoiets niet in een installer kan. Een ander voorbeeld dan. Het is echt even een heel simpel voorbeeld, maar het gaat om het idee.

Stel je hebt een functie showMessage($message, $die = false).
Die functie kun je als volgt maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function showMessage($message, $die = false) {
  echo $message;
  if ($die) {
    die();
  }
}

?>


Maar je kunt 'm ook zo maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
public function showMessage($message, $die = false) {
  if (!is_string($message)) {
    die('Het bericht moet een string zijn!');
  }

  if (trim($message) == '') {
    die('Het bericht mag niet leeg zijn!');
  }

  echo $message;
  if (!is_bool($die)) {
    die('De variabele $die moet een boolean zijn!');
  }

  if ($die) {
    die();
  }
}

?>


Wanneer moet je extra controles uitvoeren. Is daar een soort "regel" voor?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.