beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 ... 5 6 7 volgende »

Jaap V

Jaap V

11/12/2009 14:33:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een site voor mijn stagebedrijf helemaal klaar,

hier staan in de database veel klnt gegevens,
deze moet dus goed beveiligd worden...
waar kan i kdaarmee beginnen?

ik heb al gewoon een login systeem... en een safe.php script
die kijkt of en cookie is aangemaakt en anders wordt je terug gestuurd naar login pagina
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:14:58
 
Milo

Milo

11/12/2009 14:39:00
Quote Anchor link
als je het script geeft, dan kunnen we ook je script na kijken, zo komen we natuurlijk niet echt verder...
 
Jaap V

Jaap V

11/12/2009 14:45:00
Quote Anchor link
dat klopt,
dit is mijn safe.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 // Inloggen correct, updaten laatst actief in db
 $sql = "UPDATE gebruikers SET lastactive=NOW() WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
 mysql_query($sql);
}
else{
 if(isset($_COOKIE['user_id'])) {
  $sql = "SELECT wachtwoord,status FROM gebruikers WHERE id='".$_COOKIE['user_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $rij = mysql_fetch_object($query);
  $dbpass = htmlspecialchars($rij->wachtwoord);
  $dbstatus = htmlspecialchars($rij->status);
  if($dbpass == $_COOKIE['user_password']) {
   $_SESSION['user_id'] = $_COOKIE['user_id'];
   $_SESSION['user_status'] = $dbstatus;
  }
else{
   setcookie("user_id", "", time() - 3600);
   setcookie("user_password", "", time() - 3600);
   echo "Cookies incorrect. Cookies verwijderd.";
   header("Location: inloggen.php");
  }
 }
else{
  header("Location: inloggen.php");
 }
}

?>
 
Milo

Milo

11/12/2009 14:53:00
Quote Anchor link
Gadver...
Je hebt totaal geen witregel en de tabs zijn ook niet echt heel duidelijk 2 spaties?

en mysql_real_escape_string() is misschien ook wel een goede ;)

Gr,
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2009 14:54:00
Quote Anchor link
NOOIT passworden opslaan in een cookie. Deze zijn eenvoudig te onderscheppen, en je speelt met vuur bovendien.

Verder raad ik aan om mysql_fetch_assoc (array's) te gebruiken i.p.v. het trage mysql_fetch_object.

Ook raad aan ik aan om zeker geen statussen in een sessie of een cookie te plaatsen, maar deze uit de database op te halen.

Verder zie ik geen foutafhandeling. Want wat als display_errors uit staat en je query mislukt door een typfout ofzo?
 
Jaap V

Jaap V

11/12/2009 15:03:00
Quote Anchor link
kan ik gewoon die mysql_fetch_object veranderen door mysql_fetch_assoc,
en het blijft werken?

en hoe kan ik mijn website wel goed beveiligen dan?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/12/2009 15:04:00
Quote Anchor link
Niet veilig:
-> Je zet zomaar het wachtwoord (of die nu gehashed is of niet) in een cookie.
Dit moet je nooit doen, niets waar ook maar in de verte het username of password uit te halen is in je cookie opslaan. Genereer bijvoorbeeld aan de hand van microtime() en informatie over de computer van de bezoeker/ het ip een hash (sha1 bijvoorbeeld) en sla die op in je cookie. Dit is een unieke code die je kan gebruiken om usergegevens op te vragen.
Het is dan voor iemand niet zomaar mogelijk de gebruikersnaam/ wachtwoord te bepalen door te decoderen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Incarnez schreef op 11.12.2009 15:03:
kan ik gewoon die mysql_fetch_object veranderen door mysql_fetch_assoc,
en het blijft werken?


Ja, moet je wel met array's werken.
$show->bericht wordt dan $show['bericht']
 
Jaap V

Jaap V

11/12/2009 15:08:00
Quote Anchor link
ik had deze beveiliging geloof ik gewoon van phphulp.nl

maar dat lost het natuurlijk niet op,
ik wilhet graag ged beveiligen..

maar ik moet dus uit het inloggen.php uithalen dat hij wachtwoord opslaat in cookie...

username mag dus wel?
en wat moet ik er nog meer in opslaan dan?
en wat is er nog meer belangrijk?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2009 15:26:00
Quote Anchor link
liever een userid met een willekeurig aangemaakt hash, welke je vergelijkt met wat er in een database staat.

Zie ook eens de werking van mijn script anders: http://multisess.clayweb.nl
 
Jaap V

Jaap V

11/12/2009 15:30:00
Quote Anchor link
ik heb het bij 1 pagina angepast,
maar krijg nu deze error?

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in Z:\UsbWebserver goedteeee\UsbWebserver\Root\website\categorie\add_cat1.php on line 20


dit was na de mysql_fetch_object verandering...

en hoe maak/controleer ik een hash?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

11/12/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Kijk, ik snap dat je voor een bedrijf een site maakt, en belangrijke gegevens moet beveiligen, maar je kan niet scripten? Of, wel scripten maar, dit niet. Is het dan niet beter om gewoon eerst ergens een tutorial te lezen ofzo?
 
Jaap V

Jaap V

11/12/2009 15:36:00
Quote Anchor link
Hee wesley,

ik maak een website voor een bedrijf war ik stage loop,
dit is dus mijn stage opdracht
website is ondertussen klaar...
en resultaat is wel aardig...

maar omdat ik nog weinig ervaring mee heb,
en hier om HULP vraag,
omdat ik niet weet waar te beginne...
valt het tutorial lezen ook nietmee
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

11/12/2009 15:40:00
Quote Anchor link
I know. Ik vind het ook goed van je hoor. Je leert het beste door te doen. Maar dit zei ik omdat, "zoals jij het omschreef" het om een belangrijke website gaat. daarom.
 
Jaap V

Jaap V

11/12/2009 15:44:00
Quote Anchor link
het gaat ook om een belangrijke website,
het is een website die hier enkel en alleen gebruikt wordt en toegankelijk moet zijn voor het personeel hier (5 man)...
hierin staan logboeken met dingen die ze gedaan hebben,
en alle klant gegevens...

nogal logisch dat dit goed beveiligd moet worden...
maar omdat ik daar nog geen kaas van gegeten heb,
vraag ik hier juist om uitleg...

ik merk dat een wachtwoord in cookie opslaan niet zon goede zet is geweest...
kan ik dit gemakelijk veranderen in een willekeurige hash?
en dien ik deze weer op te slaan in database?

hoe gaat dit allemaal?

greets
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

11/12/2009 15:48:00
Quote Anchor link
passwords staan in de database. als je een cookie systeem wilt bouwen, zonder cookies, gebruik je database. Doe exact hetzelfde. Sla een ip adres op, een vervaldatum, wachtwoord en username. En check bij het bezoeken van de website of dat ip adres een "DB cookie" heeft, en of de username en pass kloppen.
 
Jaap V

Jaap V

11/12/2009 15:54:00
Quote Anchor link
makelijker gezecht dan gedaan :P

dit hoor ik op te slaan bij het inloggen?
en dan met de check kijken ofdat het nog allemaal klopt?

hoe kan ik dit controleren?

met if vervaldatum < date(now)
sesion DIE ofzo?

ik snap het niet echt?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

11/12/2009 15:59:00
Quote Anchor link
lol...

oke, je hebt een gebruiker, die logt in, ik neem aan dat je dan ergens in de database kijkt, of de username en password kloppen? *beveilig ook dit goed!*
nou, als de gebruiker dan heeft aangevinkt *onthoud mij*

insert into phpcookies (ipaddress, user, password, expire) values (logisch toch?)

dan de volgende keer, dat de gebruiker op de index.php komt, word deze rechtstreeks ingelogd. Dat doe je door te checken of ip adress in de db staat

select * from phpcookies where ipaddress = $bezoekerIp

als dit meer als 0 records oplevert,

if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from phpcookies where ipaddress = $bezoekerIp") > 0)

Bestaat er een phpcookie. dan ga je met die gegevens checken, *net als bij het inloggen* of de username en password kloppen.
 
Bart niethenk

bart niethenk

11/12/2009 15:59:00
Quote Anchor link
sla je ook het ip op in de DB ?
ook wel handig om daar een check voor te maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($ip != $ipUitDb) {
die('na ah');
}
else {
echo 'aah daar heb je'. $gebruiker;
}

?>



edit wesley is me .00001 seconde voor -.-
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart niethenk
 
Jaap V

Jaap V

11/12/2009 16:03:00
Quote Anchor link
ik snap er echt niets van :P

ik ga maandag verder ermee,
dan ga ik wel even tutorials zoeken op het internet...

jullie leggen het goed uit,
maar ik begin wel bij het begin :)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/12/2009 16:06:00
Quote Anchor link
Zoek eens wat tutorials over Sessies, database (en misschien nog een basis php tutorial) op. Ik denk dat het doorwerken daarvan je misschien een dag kost maar je veel tijd scheelt.
 

Pagina: 1 2 3 ... 5 6 7 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.