Communicatie websites onderling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Het gaat betreft +/- 20 Mysql databases. Ik heb de beschikking over crontab jobs.

Alsvast bedankt

Robert-Jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert-Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:16:07
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Robert-Jan schreef op 16.07.2007 20:18:
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Alsvast bedankt

Robert-Jan


Ja dit is heel goed mogelijk zelf dit gebeurt zelfs heel vaak binnen bedrijfen om zo de beveiliging beter te regelen en eventuele fouten beter te isoleren....

Maar welke database type wil je hiervoor gaan gebruiken ?
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:24:00
Quote Anchor link
Is het niet handiger om gewoon meerdere SCHEMAs aan te maken? Althans, dit zou in PostgreSQL een eenvoudige (vrijwel standaard) oplossing zijn. Je maakt dan een soort van database in een database aan.

Zie de handeiding voor meer informatie.

Let op: Het is wel een beetje misbruik maken van de SCHEMAs, ze zijn meer bedoelt om netjes objecten te beheren in de database. PostgreSQL is dan ook object georienteerd.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:28:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 16.07.2007 20:24:
Is het niet handiger om gewoon meerdere SCHEMAs aan te maken? Althans, dit zou in PostgreSQL een eenvoudige (vrijwel standaard) oplossing zijn. Je maakt dan een soort van database in een database aan.

Zie de handeiding voor meer informatie.

Let op: Het is wel een beetje misbruik maken van de SCHEMAs, ze zijn meer bedoelt om netjes objecten te beheren in de database. PostgreSQL is dan ook object georienteerd.


@pgFrank:

Misbruik maken van SCHEMAs is vragen om lekken en zwakheden in je beveiliging dat lijkt mij een feit...

het hangt ervanaf welke soort database je gebruikt want met somige databases is het makkelijker om dit te realiseren dan met anderen want niet iedere database heeft dezelfde functionaliteiten als de ander...
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:36:00
Quote Anchor link
@Marco: In pgSQL zijn de rechten uitstekend per gebruiker of gebruikersgroep te regelen. Dat mag het probleem niet zijn. Het zou mij zelfs niet verbazen dat je op deze manier de beveiliging béter kunt regelen, je hoeft het niet voor iedere database apart op te zetten en bij te houden, het staat allemaal op 1 locatie in 1 database. Wel zo overzichtelijk en fouten zijn snel en eenvoudig te verhelpen.

Ook in Oracle en DB2 kun je met SCHEMA's uit de voeten, geen enkel probleem. MySQL ondersteunt het echter niet, dan zul je (bij mijn weten) vanuit jouw applicatie een verbinding met een andere database moeten opstarten en zo via de applicatie de databases met elkaar laten kletsen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:40:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 16.07.2007 20:36:
@Marco: In pgSQL zijn de rechten uitstekend per gebruiker of gebruikersgroep te regelen. Dat mag het probleem niet zijn. Het zou mij zelfs niet verbazen dat je op deze manier de beveiliging béter kunt regelen, je hoeft het niet voor iedere database apart op te zetten en bij te houden, het staat allemaal op 1 locatie in 1 database. Wel zo overzichtelijk en fouten zijn snel en eenvoudig te verhelpen.

Ook in Oracle en DB2 kun je met SCHEMA's uit de voeten, geen enkel probleem. MySQL ondersteunt het echter niet, dan zul je (bij mijn weten) vanuit jouw applicatie een verbinding met een andere database moeten opstarten en zo via de applicatie de databases met elkaar laten kletsen.


Over databases gesproken trouwens Oracle verliest heel snel grond nu en zkkr met de komst van SQL Server 2008 van Microsoft....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:46:00
Quote Anchor link
@Marco: Open zelf even een topic wanneer je een discussie wilt voeren over jouw eigen onderwerp. Wel zo netjes.
 
Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Marco schreef op 16.07.2007 20:21:
Robert-Jan schreef op 16.07.2007 20:18:
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Alsvast bedankt

Robert-Jan


Ja dit is heel goed mogelijk zelf dit gebeurt zelfs heel vaak binnen bedrijfen om zo de beveiliging beter te regelen en eventuele fouten beter te isoleren....

Maar welke database type wil je hiervoor gaan gebruiken ?


Ik wil MYSQL gaan gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert-Jan
 
Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 23:51:00
Quote Anchor link
Ik sprak net iemand die zei dat het te doen is met crontab jobs en xlm te genereren. Echter iedereen kan dan de xml uitlezen en ik heb geen zin om persoonsgegevens op straat te gooien.

Heeft iemand nog een ander idee ?
 
Frank -

Frank -

17/07/2007 01:14:00
Quote Anchor link
cronjobs en xml? Dat lijkt mij meer op het (met regelmaat) overpompen van gegevens uit database nummer 1 naar nummer 2 en heeft niets te maken met onderlinge communicatie. Althans niet in de zin van directe communicatie. Hierdoor loop je ook het risico van corrupte databases of data, houd dat even goed in de gaten.
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 01:33:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.07.2007 01:14:
cronjobs en xml? Dat lijkt mij meer op het (met regelmaat) overpompen van gegevens uit database nummer 1 naar nummer 2 en heeft niets te maken met onderlinge communicatie. Althans niet in de zin van directe communicatie. Hierdoor loop je ook het risico van corrupte databases of data, houd dat even goed in de gaten.


Een hele goede tip. Maar hoe zou ik de databases anders direct met elkaar kunnen laten communiceren ?
 
Kalle P

Kalle P

17/07/2007 03:55:00
Quote Anchor link
een phpscript.





gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap ik ben moe.

@frank
ik vernam uit betrouwbare bron dat je nederland weereens zou aandoen...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Kalle schreef op 17.07.2007 03:55:
een phpscript.





gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap ik ben moe.

@frank
ik vernam uit betrouwbare bron dat je nederland weereens zou aandoen...


Lekker kort door de bocht, hier heb ik ook niks aan....
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 10:58:00
Quote Anchor link
Lees over MySQL Cluster:

http://www.mysql.com/products/database/cluster/

Maar ik vraag me heel erg af welk doel je precies wilt bereiken...misschien zijn er wel andere oplossingen?
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 11:26:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 10:58:
Lees over MySQL Cluster:

http://www.mysql.com/products/database/cluster/

Maar ik vraag me heel erg af welk doel je precies wilt bereiken...misschien zijn er wel andere oplossingen?


Als ik 2 websites heb met gegevens, met 2 verschillende databases. Dan wil ik er voor zorgen dat gegevens van database 1 naar database 2 gaan en andersom.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:05:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:05:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:06:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...


Ik heb één database met 10 onderdelen, en 1 website met b.v. maar 1 onderdeel.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 12:27:00
Quote Anchor link
Hmm, misschien moet je e.e.a. maar even onderbouwen met een voorbeeld, maar ik begrijp het niet precies :)

Volgens mij ben je toch klaar als je 1 centrale databaseserver inricht? Meerdere websites verbinden met die server, selecteren hun database/systeem en doen hun ding?
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 12:27:
Hmm, misschien moet je e.e.a. maar even onderbouwen met een voorbeeld, maar ik begrijp het niet precies :)

Volgens mij ben je toch klaar als je 1 centrale databaseserver inricht? Meerdere websites verbinden met die server, selecteren hun database/systeem en doen hun ding?


Stel ik heb 1 hoofdwebsite en 10 subwebsites. Stel dat ik 10 onderwerpen heb, krijgt elke subwebsite 1 onderdeel en de hoofdwebsite alle 10 de onderwerpen. Stel dat er op de hoofdwebsite iets veranderd, dan moet dit ook op de subwebsite veranderen en andersom.

Ik wil namelijk echt apparte websites met hun apparte website die onderling data uitwisselen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.