multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:51:00
Quote Anchor link
pagina blijft wit, haal ik het weg, dan zie ik de pagina weer wel
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 03:58:52
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:57:00
Quote Anchor link
waar zou dat aan kunnen liggen, het gebeurd nl ook als de ';' vergeten is, maar dat is hier niet zo
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 20:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$lang
= $_SESSION['lang'];
include('lang/'$lang'.inc.php');
?>

werkt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include ('lang/nl.inc.php');
?>

werkt wel
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 20:44:00
Quote Anchor link
Doe eerst een if isset, kijk over die sessie wel werkt/geset is.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 20:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
     include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
}

?>


pagina blijft helemaal wit
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:08:00
Quote Anchor link
enig idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:09:00
Quote Anchor link
Luuk:
ik bedoel, van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($language == "nl")
{

?>


waar haalt hij dan die nl vandaan?


Dat kan op diverse manieren. Je kan de taal in de url meegeven. Je kan de taal in een sessie zetten, of in een cookie. Ook kan je, als je bv. members hebt, de taal uit het profile van het ingelogde member halen. Manieren zat dus, maar dat is weer aan jou om dat te kiezen.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:17:00
Quote Anchor link
@SanThe

we zijn al zover dat we op sessies zitten, maar de sessies geven problemen(zie de posts hierboven)
 
Mar kla

mar kla

20/02/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Ik werk momenteel met een php applicatie en dat is multitaal. (....he dat lijkt op multvlaai maar dat is alleen lekker)

on topic
er zijn allerlei taal bestanden.
in de applicatie code staan variabelen en in de taal bestanden:
lang.dutch.php
lang.french.php
lang.english.php
De vertaling...dus ook de engelse wordt gezien als een vertaling.

in die taal bestanden dan dit sroot dingen
(engels)

$Login_txt = 'Login';
$Username_txt = 'Username';
$Password_txt = 'Password';
$Logon = 'Logon';
$New_User = 'New User';
$Forgot_password = 'Forgot password';
$Home = 'Home';
$Menu = 'Menu';
$Txt_Last_Updated = "Last updated";


(nederlands)
$Login_txt = 'Login';
$Username_txt = 'Gebruikersnaam';
$Password_txt = 'Wachtwoord';
$Logon = 'Inloggen';
$New_User = 'Nieuwe Gebruiker';
$Forgot_Password = 'Wachtwoord vergeten';
$Home = 'Home';
$Menu = 'Menu';
$Txt_Last_Updated = "Laats bijgewerkt";


veel heel veel variable gebruiken maar dan krijg ook wel een multitaal app.
 
Winston Smith

Winston Smith

20/02/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();

if (isset ($_SESSION['lang'])) { // ) toegevoegd
     $lang = $_SESSION['lang'];
     include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
}
else {
    print 'sessie is nog niet gezet!';
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:24:00
Quote Anchor link
Nee, je syntax in eerdere posts is niet goed. Daar zijn de . (punten) vergeten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
     include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
}

?>


Deze zou het moeten doen. Alleen is de eerste keer waarschijnlijk nog geen taal geset in de session, daarom zou ik dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
}

else
{
      $lang = "nl";
}

include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
?>


Aangenomen dat default op 'nl' staat en dat de file nl.inc.php heet.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:24:00
Quote Anchor link
en hoe laad je deze in?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:31:00
Quote Anchor link
En om de taal te setten in de session kan je b.v. op de pagina linkjes maken met de taalkeuze.

<a href="?taal=nl">Nederlands</a>

Dit check je met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_GET['taal']))
{

    $_SESSION['lang'] = $_GET['taal'];
}

?>
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:31:00
Quote Anchor link
heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);
session_start();
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
}

else
{
      $lang = "nl";
}

include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
...

maar de pagina is nog steeds wit
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:33:00
Quote Anchor link
Luuk:
heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);
session_start();
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
}

else
{
      $lang = "nl";
}

include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
...

maar de pagina is nog steeds wit


Maar er gebeurt ook niks. Echo eens een $var uit je bestand.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:35:00
Quote Anchor link
hieronder staat nog een heel design SanThe

dit heb ik hier alleen even weggelaten

maar haal ik nu het session gedeelte weg, dan zie ik wel alles, zet ik het weer terug, is heel de pagina weer wit
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:38:00
Quote Anchor link
Krijg je geen error? Dat moet namelijk wél.

if (isset ($_SESSION['lang'])

hier moet nog een ) achter dus

if (isset ($_SESSION['lang']))
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:40:00
Quote Anchor link
nope, ook geen error
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:40:00
Quote Anchor link
maar hij werkt nu wel santhe, thx!
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:42:00
Quote Anchor link
maar als ik nu dit doe:

case 'copyright':
print '<h2 align="center">Copyright</h2>
<br>
'$inhoud'
';
break;

is de pagina weer wit ($inhoud, kom uit het geinclude nl.inc.php)
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.