multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:12:00
Quote Anchor link
heey

Ik ben nu bezig met een website die in het nederlands en in het engels moet komen.

Zelf zat ik te denken om met 2 .ini files te gaan werken, wat vinden jullie hiervan?

Of hebben jullie misschien betere ideeën (geen MYSQL)

Greetz
Lukie
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:27:20
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:18:00
Quote Anchor link
Waarom geen mysql? Dat lijkt mij de mooiste oplossing. Anders werken met 2 aparte arrays met teksten o.i.d. Maar een database oplossing is de mooiste.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:21:00
Quote Anchor link
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/02/2006 15:25:00
Quote Anchor link
Luuk:
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?


zoiets inderdaad, en dan met $_GET de taal ophalen
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:27:00
Quote Anchor link
nog meer ideeën?
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:45:00
Quote Anchor link
en de ini's goed idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Luuk:
en de ini's goed idee?

Bedoel je dit als extensie? Dan is de file gewoon te lezen voor het publiek.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:50:00
Quote Anchor link
ik bedoel 2 ini's maken

en de texten daaruit importeren
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik zou zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php session_start();

if(isset($_SESSION['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_SESSION['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_SESSION['taal'];
    }
}
else{
    $taal = "NL";
    $_SESSION['taal'] = $taal;    
}

    
if(isset($_GET['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_GET['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_GET['taal'];
        $_SESSION['taal'] = $taal;
    }
else{
        echo 'Sorry, deze taal is bij mij niet bekend.';
    }
}

?>


Op dat moment heb je dus een $taal met daarin NL, DE of EN. En kan je de juiste bestanden, data uit de database of array inladen. En ini's lijkt mij geen goed idee, dan kan iemand jou talenbestand uitlezen. Gemakkelijker is gewoon .php houden.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
kun je iets meer uitleg geven bij je script arjan?

en worden mij pagina's nu niet enorm groot?

en ik heb ook al index.php?p=home kun je daar dit gewoon inzetten?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt. Ik had 2 files en.php en nl.php met daarin bijv. dit:
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


En dan in het script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "NL")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 16:18:00
Quote Anchor link
thx SanThe, dat zat ik ook aan te denken ;-)

maar wat vind de rest van dit idee?
 
Legolas

Legolas

20/02/2006 16:20:00
Quote Anchor link
zo als in de meeste scripts: of een array of defines:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$lang
= str_replace(array('.', ':', '/', '\\'), '', $_GET['lang']);

if (file_exists('./lang_' . $lang . '.inc.php')) {
   require_once('./lang_' . $lang . '.inc.php');
}

else {
   require_once('./lang_english.inc.php');
}


?>


en in het bestand een array/defines

EDIT: defines, Nucleus CMS (http://dev.nucleuscms.org/dev/phpXref/nucleus/language/english.php.source.html)
arrays, Community Coding (http://communitycoding.tigris.org/source/browse/communitycoding/trunk/communitycoding/language/lang_english.php?rev=241&view=markup)
Gewijzigd op 20/02/2006 16:24:00 door Legolas
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:21:00
Quote Anchor link
SanThe:
...
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


===script.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "nl")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>


maar hoe verwerk ik dit nu in mijn pagina's?

(ik doe mijn ondertitel nl. geen eer aan :P)
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:42:00
Quote Anchor link
ik bedoel, van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($language == "nl")
{

?>


waar haalt hij dan die nl vandaan?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:48:00
Quote Anchor link
In mijn voorbeeld uit een sessie, en die sessie word gevuld met een get. Maar er zijn meerdere oplossingen om die $language te vullen natuurlijk...
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:50:00
Quote Anchor link
maar werkt dat ook zo

index.php?p=about --> nu

index.php?p=about?lang=nl --> multi language

kan die 2e mogelijkheid? met 2x een '?'
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:54:00
Quote Anchor link
Nee, maar

index.php?p=about&lang=nl kan wel.
 

20/02/2006 17:57:00
Quote Anchor link
INI's kunnen, zie deze note van php.net maar:
Quote:
Be careful if you put any .ini file in your readable directories, if somebody would know the name (e.g. if your application is widely used), the webserver might return it as plain text.

For example : your database username and password could be exposed, if it is stored in that file !

To prevent this from happening :
- give the file .php extension : "my.ini.php"
- put ';
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php' (without quotes and without X between X and php) on first line
- put ';?>
' on last line

The server would run the ini file as being PHP-code, but will do nothing due to bad syntax, preventing the content from being exosed.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:59:00
Quote Anchor link
en hoe krijg ik dat voor elkaar (A)

en is er dan ook nog een gemakkelijke manier waarop ik mijn links kan maken, want die moeten wel allemaal linken naar &nl of &en

en anders moet ik nog overal 2 links maken
Gewijzigd op 20/02/2006 18:00:00 door Huh bla
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:02:00
Quote Anchor link
@Sebastiaan

oke, dus geen ini's alleen ini.php's
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.