multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:51:00
Quote Anchor link
pagina blijft wit, haal ik het weg, dan zie ik de pagina weer wel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:34:35
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:57:00
Quote Anchor link
waar zou dat aan kunnen liggen, het gebeurd nl ook als de ';' vergeten is, maar dat is hier niet zo
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 20:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$lang
= $_SESSION['lang'];
include('lang/'$lang'.inc.php');
?>

werkt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include ('lang/nl.inc.php');
?>

werkt wel
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 20:44:00
Quote Anchor link
Doe eerst een if isset, kijk over die sessie wel werkt/geset is.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 20:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
     include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
}

?>


pagina blijft helemaal wit
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:08:00
Quote Anchor link
enig idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:09:00
Quote Anchor link
Luuk:
ik bedoel, van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($language == "nl")
{

?>


waar haalt hij dan die nl vandaan?


Dat kan op diverse manieren. Je kan de taal in de url meegeven. Je kan de taal in een sessie zetten, of in een cookie. Ook kan je, als je bv. members hebt, de taal uit het profile van het ingelogde member halen. Manieren zat dus, maar dat is weer aan jou om dat te kiezen.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:17:00
Quote Anchor link
@SanThe

we zijn al zover dat we op sessies zitten, maar de sessies geven problemen(zie de posts hierboven)
 
Mar kla

mar kla

20/02/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Ik werk momenteel met een php applicatie en dat is multitaal. (....he dat lijkt op multvlaai maar dat is alleen lekker)

on topic
er zijn allerlei taal bestanden.
in de applicatie code staan variabelen en in de taal bestanden:
lang.dutch.php
lang.french.php
lang.english.php
De vertaling...dus ook de engelse wordt gezien als een vertaling.

in die taal bestanden dan dit sroot dingen
(engels)

$Login_txt = 'Login';
$Username_txt = 'Username';
$Password_txt = 'Password';
$Logon = 'Logon';
$New_User = 'New User';
$Forgot_password = 'Forgot password';
$Home = 'Home';
$Menu = 'Menu';
$Txt_Last_Updated = "Last updated";


(nederlands)
$Login_txt = 'Login';
$Username_txt = 'Gebruikersnaam';
$Password_txt = 'Wachtwoord';
$Logon = 'Inloggen';
$New_User = 'Nieuwe Gebruiker';
$Forgot_Password = 'Wachtwoord vergeten';
$Home = 'Home';
$Menu = 'Menu';
$Txt_Last_Updated = "Laats bijgewerkt";


veel heel veel variable gebruiken maar dan krijg ook wel een multitaal app.
 
Winston Smith

Winston Smith

20/02/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();

if (isset ($_SESSION['lang'])) { // ) toegevoegd
     $lang = $_SESSION['lang'];
     include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
}
else {
    print 'sessie is nog niet gezet!';
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:24:00
Quote Anchor link
Nee, je syntax in eerdere posts is niet goed. Daar zijn de . (punten) vergeten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
     include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
}

?>


Deze zou het moeten doen. Alleen is de eerste keer waarschijnlijk nog geen taal geset in de session, daarom zou ik dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
}

else
{
      $lang = "nl";
}

include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
?>


Aangenomen dat default op 'nl' staat en dat de file nl.inc.php heet.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:24:00
Quote Anchor link
en hoe laad je deze in?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:31:00
Quote Anchor link
En om de taal te setten in de session kan je b.v. op de pagina linkjes maken met de taalkeuze.

<a href="?taal=nl">Nederlands</a>

Dit check je met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_GET['taal']))
{

    $_SESSION['lang'] = $_GET['taal'];
}

?>
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:31:00
Quote Anchor link
heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);
session_start();
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
}

else
{
      $lang = "nl";
}

include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
...

maar de pagina is nog steeds wit
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:33:00
Quote Anchor link
Luuk:
heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);
session_start();
if (isset ($_SESSION['lang'])
{

     $lang = $_SESSION['lang'];
}

else
{
      $lang = "nl";
}

include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
...

maar de pagina is nog steeds wit


Maar er gebeurt ook niks. Echo eens een $var uit je bestand.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:35:00
Quote Anchor link
hieronder staat nog een heel design SanThe

dit heb ik hier alleen even weggelaten

maar haal ik nu het session gedeelte weg, dan zie ik wel alles, zet ik het weer terug, is heel de pagina weer wit
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 21:38:00
Quote Anchor link
Krijg je geen error? Dat moet namelijk wél.

if (isset ($_SESSION['lang'])

hier moet nog een ) achter dus

if (isset ($_SESSION['lang']))
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:40:00
Quote Anchor link
nope, ook geen error
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:40:00
Quote Anchor link
maar hij werkt nu wel santhe, thx!
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 21:42:00
Quote Anchor link
maar als ik nu dit doe:

case 'copyright':
print '<h2 align="center">Copyright</h2>
<br>
'$inhoud'
';
break;

is de pagina weer wit ($inhoud, kom uit het geinclude nl.inc.php)
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.