optel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Samet

samet

07/10/2005 10:17:00
Quote Anchor link
ik heb een formulier waarbij ik een script nodig heb die de veldjes automatisch optelt.
kan iemand mij hiermee helpen...
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 18:12:22
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/10/2005 10:32:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Samet

samet

07/10/2005 10:46:00
Quote Anchor link
het ziet er zo ongeveer uit:

naam prijs aantal kosten

artikel 1: €1,30 ---2--- €2,60
artikel 2: €1,00 ---1--- €1,00
artikel 3: €1,00 ---4--- €4,00
artikel 4: €1,00 ---2--- €2,00

totaal: €9,60


dus als je invult hoeveel je van een artikel wilt dat het dan automatisch optelt hoeduur dat is en aan het einde het totale bedrag uitrekend
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 11:10:00
Quote Anchor link
Als je wilt dat het totaal uitgerekend wordt zodra een veld verandert, zul je dat client-side moeten doen, dus met JavaScript.

Als je het met PHP doet, kan dat pas nadat het formulier verzonden is, en dan is het eenvoudig een kwestie van alle kosten-velden bij elkaar optellen.

Je moet dus eerst beslissen welke methode je voorkeur heeft.
 
Samet

samet

07/10/2005 11:16:00
Quote Anchor link
dan lijkt javascript mij een beter idee enig idee hoe dat gaat?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 11:30:00
Quote Anchor link
Ik zal een voorbeeldpagina maken.
 
Samet

samet

07/10/2005 11:37:00
Quote Anchor link
bedankt:)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 12:13:00
Quote Anchor link
Op deze pagina staat een voorbeeld. Geef even een seintje als er dingen onduidelijk zijn. Veel code spreekt voor zich, maar ik weet niet hoe ver je bent met JavaScript ;-)
 
Jelmer -

Jelmer -

07/10/2005 12:30:00
Quote Anchor link
Zou je in plaats van eval() niet beter parseInt() kunnen gebruiken?
(just wondering ;) )
 
Samet

samet

07/10/2005 12:59:00
Quote Anchor link
sooooooooooooo bedankt maaaannnnn
echt vet precies wat ik zocht

hartelijk bedankt
 
Samet

samet

07/10/2005 13:09:00
Quote Anchor link
ik heb nog een probleem,

hij berekend het totale bedrag wel alleen berekend hij niet de prijs van dat artikel . dus als je invoert dat je 3 van 1,30 wil dan staat er nog steeds 2,60.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 14:07:00
Quote Anchor link
@Jelmer:
ja, of misschien beter parseFloat?

@samet:
ga ik straks nog even naar kijken. Ik heb eerst een andere klus. Check die pagina vanavond nog maar eens.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 14:23:00
Quote Anchor link
Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan!

aanpassingen aan het script:

1) subtotalen worden nu correct berekend
2) parseInt () en parseFloat (), in plaats van eval (), zoals Jelmer voorstelde
3) getallen rechts laten uitlijnen dmv toepassing multiple classes in CSS
4) tabvolgorde van velden "aantal" aangepast, zodat iemand gewoon met de tab-toets door de aantallen heen kan gaan

Edit: Een mogelijke uitbreiding zou zijn, dat het script zelf kijkt hoeveel rijen er in de tabel staan. Nu is het een statisch script dat uitgaat van vier rijen.
Gewijzigd op 07/10/2005 14:25:00 door Jan Koehoorn
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

07/10/2005 19:34:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan dit toch ook gewoon in php?
Is er een reden om dit zo op te lossen?

Groet, lissy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 19:39:00
Quote Anchor link
lissy:
Volgens mij kan dit toch ook gewoon in php?
Is er een reden om dit zo op te lossen?

Groet, lissy


Hoi Lissy,

jazeker is er een reden om het zo te doen, en een heel goeie! Met JavaScript kun je de velden aanpassen zonder dat de pagina opnieuw hoeft in te laden. Alles gebeurt op de computer van de bezoeker van de site, vandaar de term client-side.

Als je het in PHP zou doen, zou het zo gaan:

1) de bezoeker haalt de pagina op
2) de bezoeker verandert iets in een van de velden en de informatie wordt naar de server gestuurd
3) PHP verwerkt de pagina en rekent alle waarden uit
4) de pagina wordt teruggestuurd naar de client en het scherm wordt opnieuw geladen

punt 2 t/m 4 worden elke keer doorlopen als de bezoeker een veldje verandert. Dus als hij bij elk van de vier artikelen het aantal verandert, moet de pagina 4 keer opnieuw ingeladen worden.

Dat is dus nogal wat traffic en met JavaScript is dat niet nodig.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

07/10/2005 20:48:00
Quote Anchor link
Jij bent echt te goed voor deze wereld Jan...
Voor bijna iedere vraag maak je een voorbeeldscript :-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 21:18:00
Quote Anchor link
Hoi Willem-Jan,

dankjewel!

Ik vind programmeren te gek en dingen uitleggen vind ik ook heel leuk. En ik kan me de tijd nog goed herinneren dat ik zelf heb leren programmeren en toen was ik ook altijd blij als iemand de moeite nam om het uit te leggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2005 21:33:00
Quote Anchor link
@Willem-Jan: Ik ben het helemaal met je eens....

@Jan: Ja, het kan soms heel donker zijn.... Ik ben het ook roerend met jou eens.

PS Saaie post eigenlijk van mij.;-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 21:54:00
Quote Anchor link
@ SanThe: cker niet saai!
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/10/2005 09:56:00
Quote Anchor link
Jan:
Als je het in PHP zou doen, zou het zo gaan:

1) de bezoeker haalt de pagina op
2) de bezoeker verandert iets in een van de velden en de informatie wordt naar de server gestuurd
3) PHP verwerkt de pagina en rekent alle waarden uit
4) de pagina wordt teruggestuurd naar de client en het scherm wordt opnieuw geladen

punt 2 t/m 4 worden elke keer doorlopen als de bezoeker een veldje verandert. Dus als hij bij elk van de vier artikelen het aantal verandert, moet de pagina 4 keer opnieuw ingeladen worden.

Dat is dus nogal wat traffic en met JavaScript is dat niet nodig.
Dat ligt er natuurlijk helemaal aan hoe je het doet.

Je kan het ook zonder al die formulier velden doen... Geef gewoon in tekst een omschrijving, in een formulierveld het aantal, en weer in tekst een door PHP uitgerekend totaal.

Vervolgens geef je de gebruiker de mogelijkheid om alle velden te veranderen (de aantallen dus) en zet je onderop een knop 'Ververs'.

Dan ga je naar een andere pagina waar je de vars (makkelijkste zijn dan sessie vars) opnieuw neergooit en dan laat je het hele boeltje weer zien.

(in de sessie vars zit dan alleen het productnummer en het aantal ofzo, de rest kan je altijd uit de DB blijven halen).

Maar het is maar net hoe je het fijnste vindt...

Elwin
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2005 10:30:00
Quote Anchor link
Klopt, dat kan ook. Maar dan moet iemand toch het hele formulier invullen en een submit doen om het resultaat te kunnen bekijken.

Deze oplossing werkt gebruiksvriendelijker, want zodra iemand één getalletje verandert, krijgt hij het resultaat gepresenteerd.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.