Wegschrijven naar DB gaat niet, Stapgewijs hulp ? van blz 1 -> 12

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 12 volgende »

Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 22:56:00
Quote Anchor link
Quote:
? dit moet nu 1 kolom worden ? of hoe sla ik dan appart terug op..
Ja dat wordt gewoon 1 kolom waarin je de datumtijdstempel invoegt.

Quote:
if(checkdate($uur == YYYY-MM-DD)){
echo $uur.';
}
else{
echo ' Het ingegeven uur is fout ! ';
}

Dit slaat natuurlijk nergens op. Kijk even in de php.net handleiding hoe de functie checkdate() werkt. Nu ben je gewoon wat aan het verzinnen...

Onthoud: eerst de controle, dan pas invoeren in de database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 17:25:33
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 22:59:00
Quote Anchor link
Dus ik verwijder even heel de tabel ? en maak een nieuwe met ID / tijd ?
Ok, ik check hem even..Was even de kluts kwijt..

(heb me inmiddels notepad++ aangeschaft)
de sql wordt dan nu

$sql = "INSERT into afspraak(afspraak) VALUES('".$dbformaat."')";
i.p.v.
$sql = "INSERT into afspraak(dag,uur) VALUES('".$dag."', '".$uur."')";
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 23:00:00
Quote Anchor link
Jep, alleens is het niet slim om een kolom hetzelfde te noemen als de tabel. Dat schept alleen maar verwarring...
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 23:03:00
Quote Anchor link
Ok, dan bedenk ik een andere naam, pff ,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
include('db_config.php');

$error = '';
$ok = true;
$naam = $_POST['naam'];
$dag = $_POST['dag'];
$uur = $_POST['uur'];
$dbformaat = $dag.' '.$uur.':00:00';
$sql = "INSERT into afspraak(dag,uur) VALUES('".$dbformaat."')";

checkdate($dbformaat);
if(!$res = mysql_query($sql))
 {
   trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}


else
{
    echo $naam.' <br>';
    echo $dbformaat.' <br>';
    echo 'Bekijk <a href="showafspraak.php">hier</a> de gemaakte afspraken. ';
}

?>



hoho, ik zie dat ik nu toch wat te hoge verwachtingen had van mezelf, ..Klopt dit of niet , want ik ben echt in de war met al die codes,!

mvg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Je moet je query nog even aanpassen. Daar staat de oude nog...
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 23:06:00
Quote Anchor link
even alles aanpassen in de Db en dan werkt dit zeker ,?


CREATE TABLE `afspraak` (
`id` INT( 20 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`afspraken` DATETIME NOT NULL
) ENGINE = MYISAM ;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Dat zal werken, maar hier is het logischer om de tabel- en kolomnaam om te draaien. In de tabel 'afspraken' staan dan afspraken in de kolom 'afspraak' ;)

Duidelijke naamgeving kan voor veel duidelijkheid zorgen in een PHP script...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 23:13:00
Quote Anchor link
Dat zal ik een andere keer doen dan, morgen dan , ik noteer even op het te doen lijstje .

Ok, ik ga even verder met klooien
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 23:14:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 19.12.2007 23:13:
Dat zal ik een andere keer doen dan, morgen dan , ik noteer even op het te doen lijstje .
Als je van plan bent om die namen te veranderen, zou ik dat nu doen. Later is het namelijk veel meer werk, omdat je dan ook je scripts aan moet passen ;)
 
Wouter K

Wouter K

19/12/2007 23:16:00
Quote Anchor link
Warning: checkdate() expects exactly 3 parameters, 1 given in /home/phpdesi/domains/php-design.be/public_html/wouter/Grootsysteem/verwerk.php on line 12

checkdate($dbformaat);

dit is de error :(

Als deze weg is moet ik gaan beginnen te kijken wie de persoon is die voor een afspraak komt, Dit ook opslaan, en dan moet hij via zijn account uitlezen van de DB wanneer hij moet komen...(is dit moeilijk?)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/12/2007 11:10:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de php.net handleiding bij checkdate() welke 3 parameters je aan deze functie mee moet geven. Zoals de foutmelding zegt, worden er 3 verwacht en geef jij er maar 1 mee.

Quote:
Als deze weg is moet ik gaan beginnen te kijken wie de persoon is die voor een afspraak komt, Dit ook opslaan, en dan moet hij via zijn account uitlezen van de DB wanneer hij moet komen...(is dit moeilijk?)
Nope, dit is vrij eenvoudig te realiseren...
 
Wouter K

Wouter K

20/12/2007 14:29:00
Quote Anchor link
Ik moet er 3 geven , maar dan moet ik toch meerdere dingen doen met php

de invoer bij verwerking is

$dag = $_POST['dag'] en dit bevat YYYY-MM-DD

Hoe kan ik deze dan opsplitsen ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/12/2007 14:32:00
Quote Anchor link
echo $row['afspraak']." met ".$row['naam']."<br>";

This should do the trick
 
Wouter K

Wouter K

20/12/2007 14:34:00
Quote Anchor link
Jacco :p die heb ik momenteel al juist terug, ik zit nu bij de vorige error
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/12/2007 14:37:00
Quote Anchor link
$array = explode("-",$datum) ?

Edit:

Dat krijg je er van als je te lui bent om een topic te lezen :P?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Wouter K

Wouter K

20/12/2007 14:38:00
Quote Anchor link
Kan je die even uitleggen ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/12/2007 14:38:00
Quote Anchor link
Quote:
Hoe kan ik deze dan opsplitsen ?
explode()?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
list($jaar, $maand, $dag) = explode('-', $_POST['dag']);
?>
 
Wouter K

Wouter K

20/12/2007 14:39:00
Quote Anchor link
Maar de list die variabelen bestaan niet bij mij, Maar worden die dan aangemaakt door de explode functie ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/12/2007 14:41:00
Quote Anchor link
Probeer het eens zou ik zeggen...

Probeer voor de grap deze variabelen eens te echoën nadat je die regel uitgevoerd hebt.
 
Wouter K

Wouter K

20/12/2007 14:45:00
Quote Anchor link
Ok, ik krijg nu bij een echo het juiste uitvoer, maar hoe wijzig ik dan de checkdate($jaar , $maand , $dag); ?.


edit:

Ja dus ;p
Ok dan ben ik klaar met het systeem , nu wil ik dat met de geselecteerde naam in zijn profieltje komt te staan (dmv id) zijn afspraak kan zien,..

Vraag maar voor de code,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 12 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.