PHP-hulp praat topic

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 35 36 37 38 39 ... 51 52 53 volgende »

01/03/2011 20:18:28
Anchor link
Jordi kroon op 01/03/2011 20:11:34:
Ik weet niet waar 0x1F^0xFF voor staat ^ denk ik voor macht (klopt dit?) en die andere lijken wel hex


Oké, ik wil niet te veel verklappen. Maar dat klopt niet. Graag reageren via pm ;-)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:16:07
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/03/2011 20:20:20
Anchor link
ik sla dit rondje wel over :)
 
Chris -

Chris -

01/03/2011 20:29:51
Anchor link
Karl Karl op 01/03/2011 17:35:54:
..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for($i=-2,$x=-2;$i<0;++$i)
{

    for($j=$i*$x;$j<=10-$x&&(0x1F^0xFF);$j++)
    {

        echo 'binnen de loop' . PHP_EOL;
    }
}

?>

De vraag: Hoe vaak wordt 'binnen de loop' getoond?
..


Dat is een hele nette Karl ;-)

Stuur je zo mijn inzending via de PM..
Gewijzigd op 01/03/2011 20:30:14 door Chris -
 

01/03/2011 20:43:13
Anchor link
Chris Horeweg op 01/03/2011 20:29:51:
(...)
Stuur je zo mijn inzending via de PM..


Was goed.
 
Niels K

Niels K

01/03/2011 20:45:46
Anchor link
wie is de volgende?
 
Bram Boos

Bram Boos

01/03/2011 22:18:17
Anchor link
Niemand durft!

/me hoort Karls schurkenlach *MWHUAHAHAH*

=D
 

01/03/2011 22:34:38
Anchor link
Bram Boos op 01/03/2011 22:18:17:
Niemand durft!

/me hoort Karls schurkenlach *MWHUAHAHAH*

=D


Nog niet MWAHAHA

De oplossing:
Aangezien mijn opgave zo moeilijk wordt bevonden leg ik wel uit hoe die werkt. Je hebt twee loops, één van de twee loops is genest in de andere.
De buitenste loop begint op -2 en moet <0 blijven. Dat betekend dus dat de buitenste loop alleen draait voor -2 en -1.
De binneste loop is afhankelijk van de buitenste loop. De binneste loop begint op $i*$x. $x is in de buitenste loop gedefineerd als -2 (dit kan je ook mooi gebruiken voor als je teest count wilt hebben o.i.d.). Dat betekend dus dat bij $i = -2, $j = 4. De loop draait zolang $j<=10-$x&&(0x1F^0xFF) true is. Dat betekend dus dat $j kleiner of gelijk aan 10-$x moet zijn. $x staat vast op -2, dubbele min is plus, dus de loop moet tot en met 12 draaien. Het gedeelte van de and (&&(0x1F^0xFF)) is onzin. 0x1F is de hexadecimale notatie voor 31, 0xFF is de hexadecimale notatie voor 255. ^ is xOR, dat betekend dus alleen de bits die in één van de twee argumenten aan mag staan om een true voor die bit te krijgen. Effectief betekend dat, dat dit een soort van min is. Aangezien 0xFF groter is dan 0x1F komt er sowieso een positief getal uit, wat in php als true wordt gerekend.
Goed, $i was dus -2 en -2.
Bij $i = -2 is $j = 4 en loopt tot en met 12. Dat is dus 9 stappen (vier en twaalf tellen mee, het verschil tussen die twee is acht, plus één is negen).
Bij $i = -1 is $j = 2 en loopt tot en met 12. Dat is dus 11 stappen (twee en twaalf tellen mee, het verschil tussen die twee is tien, plus één is elf).
Dus er wordt 9+11=20 keer de zin 'binnen de loop' op het scherm geschreven.
Gewijzigd op 02/03/2011 10:02:58 door
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

02/03/2011 16:37:52
Anchor link
ik kwam totaan 12 verder was ik niet gekomen =D
 
Chris -

Chris -

02/03/2011 16:44:43
Anchor link
Karl, zoals ik al in de PM zei. Een hele nette opdracht :-) Kun je niet nog zo'n opdracht neerzetten? ;-)
 

02/03/2011 16:57:32
Anchor link
Chris Horeweg op 02/03/2011 16:44:43:
Karl, zoals ik al in de PM zei. Een hele nette opdracht :-) Kun je niet nog zo'n opdracht neerzetten? ;-)


Ik zal eens zien wat ik kan doen :-P
 
Bram Boos

Bram Boos

02/03/2011 17:01:24
Anchor link
/me hoort Karls hersens kraken, en zijn schurkenlach luider worden...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

02/03/2011 18:08:31
Anchor link
/me denkt het ook te horen
 

02/03/2011 19:01:42
Anchor link
Bram Boos op 02/03/2011 17:01:24:
/me hoort Karls hersens kraken, en zijn schurkenlach luider worden...


Ach, de tijd die ik erover doe om iets te posten zegt niks over de moeilijkheidsgraad.
 
Niels K

Niels K

03/03/2011 09:01:44
Anchor link
Zwaar moeilijk was hij niet.. Gewoon ééntje waarbij je logisch moet nadenken en even een gedeelte in je geheugen houd of wat op papier schrijft om tot de oplossing te komen.. :)

Maar ben benieuwd naar de volgende
 

03/03/2011 20:08:44
Anchor link
Niels Kieviet op 03/03/2011 09:01:44:
Zwaar moeilijk was hij niet.. Gewoon ééntje waarbij je logisch moet nadenken en even een gedeelte in je geheugen houd of wat op papier schrijft om tot de oplossing te komen.. :)

Maar ben benieuwd naar de volgende


Precies.
Heb nog niet echt gedacht aan een volgende...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/03/2011 22:47:02
Anchor link
Zozo weer een lange avond gehad.

Ik was een keer weze fitnesse met ieman(patrick) hij werd zomaar op zijn neus geslagen door een vreemde zonder een echte reden , neus gebroken. 112 gebeld en aangifte gedaan . De dader is getraceert en ze gaan hem vandaag of morgen aanhouden 2 uur verhoor gehad met de politie . ik word binnekort opgeroepen om naar het bureau te gaan voor getuigen verklaring . Zo dat was mijn avond
En wat hebben jullie vandasg gedaan? XD
Gewijzigd op 03/03/2011 23:15:32 door Jordi Kroon
 
Bram Boos

Bram Boos

03/03/2011 23:13:50
Anchor link
Uuh ik heb alleen maar zitten stressen om school.

[offtopic-in-een-offtopic-topic]
Ik ben dit weekend even afwezig... Tot maandag!
[/offtopic-in-een-offtopic-topic]
 
Wouter J

Wouter J

03/03/2011 23:16:34
Anchor link
Bram Boos op 03/03/2011 23:13:50:
[offtopic-in-een-offtopic-topic]

:D

@karl, kun jij misschien nu wel uitleggen wat ^ betekend? Want die uitleg op php.net begrijp ik niet echt...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/03/2011 23:27:59
Anchor link
Zie zijn oplossing zichtbaar bij selectere
Gewijzigd op 03/03/2011 23:28:43 door Jordi Kroon
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2011 23:45:23
 

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 35 36 37 38 39 ... 51 52 53 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.