PHP-hulp praat topic

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 35 36 37 38 39 ... 51 52 53 volgende »

01/03/2011 20:18:28
Anchor link
Jordi kroon op 01/03/2011 20:11:34:
Ik weet niet waar 0x1F^0xFF voor staat ^ denk ik voor macht (klopt dit?) en die andere lijken wel hex


Oké, ik wil niet te veel verklappen. Maar dat klopt niet. Graag reageren via pm ;-)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 11:17:53
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/03/2011 20:20:20
Anchor link
ik sla dit rondje wel over :)
 
Chris -

Chris -

01/03/2011 20:29:51
Anchor link
Karl Karl op 01/03/2011 17:35:54:
..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for($i=-2,$x=-2;$i<0;++$i)
{

    for($j=$i*$x;$j<=10-$x&&(0x1F^0xFF);$j++)
    {

        echo 'binnen de loop' . PHP_EOL;
    }
}

?>

De vraag: Hoe vaak wordt 'binnen de loop' getoond?
..


Dat is een hele nette Karl ;-)

Stuur je zo mijn inzending via de PM..
Gewijzigd op 01/03/2011 20:30:14 door Chris -
 

01/03/2011 20:43:13
Anchor link
Chris Horeweg op 01/03/2011 20:29:51:
(...)
Stuur je zo mijn inzending via de PM..


Was goed.
 
Niels K

Niels K

01/03/2011 20:45:46
Anchor link
wie is de volgende?
 
Bram Boos

Bram Boos

01/03/2011 22:18:17
Anchor link
Niemand durft!

/me hoort Karls schurkenlach *MWHUAHAHAH*

=D
 

01/03/2011 22:34:38
Anchor link
Bram Boos op 01/03/2011 22:18:17:
Niemand durft!

/me hoort Karls schurkenlach *MWHUAHAHAH*

=D


Nog niet MWAHAHA

De oplossing:
Aangezien mijn opgave zo moeilijk wordt bevonden leg ik wel uit hoe die werkt. Je hebt twee loops, één van de twee loops is genest in de andere.
De buitenste loop begint op -2 en moet <0 blijven. Dat betekend dus dat de buitenste loop alleen draait voor -2 en -1.
De binneste loop is afhankelijk van de buitenste loop. De binneste loop begint op $i*$x. $x is in de buitenste loop gedefineerd als -2 (dit kan je ook mooi gebruiken voor als je teest count wilt hebben o.i.d.). Dat betekend dus dat bij $i = -2, $j = 4. De loop draait zolang $j<=10-$x&&(0x1F^0xFF) true is. Dat betekend dus dat $j kleiner of gelijk aan 10-$x moet zijn. $x staat vast op -2, dubbele min is plus, dus de loop moet tot en met 12 draaien. Het gedeelte van de and (&&(0x1F^0xFF)) is onzin. 0x1F is de hexadecimale notatie voor 31, 0xFF is de hexadecimale notatie voor 255. ^ is xOR, dat betekend dus alleen de bits die in één van de twee argumenten aan mag staan om een true voor die bit te krijgen. Effectief betekend dat, dat dit een soort van min is. Aangezien 0xFF groter is dan 0x1F komt er sowieso een positief getal uit, wat in php als true wordt gerekend.
Goed, $i was dus -2 en -2.
Bij $i = -2 is $j = 4 en loopt tot en met 12. Dat is dus 9 stappen (vier en twaalf tellen mee, het verschil tussen die twee is acht, plus één is negen).
Bij $i = -1 is $j = 2 en loopt tot en met 12. Dat is dus 11 stappen (twee en twaalf tellen mee, het verschil tussen die twee is tien, plus één is elf).
Dus er wordt 9+11=20 keer de zin 'binnen de loop' op het scherm geschreven.
Gewijzigd op 02/03/2011 10:02:58 door
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

02/03/2011 16:37:52
Anchor link
ik kwam totaan 12 verder was ik niet gekomen =D
 
Chris -

Chris -

02/03/2011 16:44:43
Anchor link
Karl, zoals ik al in de PM zei. Een hele nette opdracht :-) Kun je niet nog zo'n opdracht neerzetten? ;-)
 

02/03/2011 16:57:32
Anchor link
Chris Horeweg op 02/03/2011 16:44:43:
Karl, zoals ik al in de PM zei. Een hele nette opdracht :-) Kun je niet nog zo'n opdracht neerzetten? ;-)


Ik zal eens zien wat ik kan doen :-P
 
Bram Boos

Bram Boos

02/03/2011 17:01:24
Anchor link
/me hoort Karls hersens kraken, en zijn schurkenlach luider worden...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

02/03/2011 18:08:31
Anchor link
/me denkt het ook te horen
 

02/03/2011 19:01:42
Anchor link
Bram Boos op 02/03/2011 17:01:24:
/me hoort Karls hersens kraken, en zijn schurkenlach luider worden...


Ach, de tijd die ik erover doe om iets te posten zegt niks over de moeilijkheidsgraad.
 
Niels K

Niels K

03/03/2011 09:01:44
Anchor link
Zwaar moeilijk was hij niet.. Gewoon ééntje waarbij je logisch moet nadenken en even een gedeelte in je geheugen houd of wat op papier schrijft om tot de oplossing te komen.. :)

Maar ben benieuwd naar de volgende
 

03/03/2011 20:08:44
Anchor link
Niels Kieviet op 03/03/2011 09:01:44:
Zwaar moeilijk was hij niet.. Gewoon ééntje waarbij je logisch moet nadenken en even een gedeelte in je geheugen houd of wat op papier schrijft om tot de oplossing te komen.. :)

Maar ben benieuwd naar de volgende


Precies.
Heb nog niet echt gedacht aan een volgende...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/03/2011 22:47:02
Anchor link
Zozo weer een lange avond gehad.

Ik was een keer weze fitnesse met ieman(patrick) hij werd zomaar op zijn neus geslagen door een vreemde zonder een echte reden , neus gebroken. 112 gebeld en aangifte gedaan . De dader is getraceert en ze gaan hem vandaag of morgen aanhouden 2 uur verhoor gehad met de politie . ik word binnekort opgeroepen om naar het bureau te gaan voor getuigen verklaring . Zo dat was mijn avond
En wat hebben jullie vandasg gedaan? XD
Gewijzigd op 03/03/2011 23:15:32 door Jordi Kroon
 
Bram Boos

Bram Boos

03/03/2011 23:13:50
Anchor link
Uuh ik heb alleen maar zitten stressen om school.

[offtopic-in-een-offtopic-topic]
Ik ben dit weekend even afwezig... Tot maandag!
[/offtopic-in-een-offtopic-topic]
 
Wouter J

Wouter J

03/03/2011 23:16:34
Anchor link
Bram Boos op 03/03/2011 23:13:50:
[offtopic-in-een-offtopic-topic]

:D

@karl, kun jij misschien nu wel uitleggen wat ^ betekend? Want die uitleg op php.net begrijp ik niet echt...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/03/2011 23:27:59
Anchor link
Zie zijn oplossing zichtbaar bij selectere
Gewijzigd op 03/03/2011 23:28:43 door Jordi Kroon
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2011 23:45:23
 

Pagina: « vorige 1 2 3 ... 35 36 37 38 39 ... 51 52 53 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.