multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:12:00
Quote Anchor link
heey

Ik ben nu bezig met een website die in het nederlands en in het engels moet komen.

Zelf zat ik te denken om met 2 .ini files te gaan werken, wat vinden jullie hiervan?

Of hebben jullie misschien betere ideeën (geen MYSQL)

Greetz
Lukie
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 05:23:21
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:18:00
Quote Anchor link
Waarom geen mysql? Dat lijkt mij de mooiste oplossing. Anders werken met 2 aparte arrays met teksten o.i.d. Maar een database oplossing is de mooiste.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:21:00
Quote Anchor link
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/02/2006 15:25:00
Quote Anchor link
Luuk:
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?


zoiets inderdaad, en dan met $_GET de taal ophalen
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:27:00
Quote Anchor link
nog meer ideeën?
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:45:00
Quote Anchor link
en de ini's goed idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Luuk:
en de ini's goed idee?

Bedoel je dit als extensie? Dan is de file gewoon te lezen voor het publiek.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:50:00
Quote Anchor link
ik bedoel 2 ini's maken

en de texten daaruit importeren
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik zou zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php session_start();

if(isset($_SESSION['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_SESSION['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_SESSION['taal'];
    }
}
else{
    $taal = "NL";
    $_SESSION['taal'] = $taal;    
}

    
if(isset($_GET['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_GET['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_GET['taal'];
        $_SESSION['taal'] = $taal;
    }
else{
        echo 'Sorry, deze taal is bij mij niet bekend.';
    }
}

?>


Op dat moment heb je dus een $taal met daarin NL, DE of EN. En kan je de juiste bestanden, data uit de database of array inladen. En ini's lijkt mij geen goed idee, dan kan iemand jou talenbestand uitlezen. Gemakkelijker is gewoon .php houden.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
kun je iets meer uitleg geven bij je script arjan?

en worden mij pagina's nu niet enorm groot?

en ik heb ook al index.php?p=home kun je daar dit gewoon inzetten?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt. Ik had 2 files en.php en nl.php met daarin bijv. dit:
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


En dan in het script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "NL")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 16:18:00
Quote Anchor link
thx SanThe, dat zat ik ook aan te denken ;-)

maar wat vind de rest van dit idee?
 
Legolas

Legolas

20/02/2006 16:20:00
Quote Anchor link
zo als in de meeste scripts: of een array of defines:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$lang
= str_replace(array('.', ':', '/', '\\'), '', $_GET['lang']);

if (file_exists('./lang_' . $lang . '.inc.php')) {
   require_once('./lang_' . $lang . '.inc.php');
}

else {
   require_once('./lang_english.inc.php');
}


?>


en in het bestand een array/defines

EDIT: defines, Nucleus CMS (http://dev.nucleuscms.org/dev/phpXref/nucleus/language/english.php.source.html)
arrays, Community Coding (http://communitycoding.tigris.org/source/browse/communitycoding/trunk/communitycoding/language/lang_english.php?rev=241&view=markup)
Gewijzigd op 20/02/2006 16:24:00 door Legolas
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:21:00
Quote Anchor link
SanThe:
...
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


===script.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "nl")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>


maar hoe verwerk ik dit nu in mijn pagina's?

(ik doe mijn ondertitel nl. geen eer aan :P)
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:42:00
Quote Anchor link
ik bedoel, van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($language == "nl")
{

?>


waar haalt hij dan die nl vandaan?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:48:00
Quote Anchor link
In mijn voorbeeld uit een sessie, en die sessie word gevuld met een get. Maar er zijn meerdere oplossingen om die $language te vullen natuurlijk...
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:50:00
Quote Anchor link
maar werkt dat ook zo

index.php?p=about --> nu

index.php?p=about?lang=nl --> multi language

kan die 2e mogelijkheid? met 2x een '?'
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:54:00
Quote Anchor link
Nee, maar

index.php?p=about&lang=nl kan wel.
 

20/02/2006 17:57:00
Quote Anchor link
INI's kunnen, zie deze note van php.net maar:
Quote:
Be careful if you put any .ini file in your readable directories, if somebody would know the name (e.g. if your application is widely used), the webserver might return it as plain text.

For example : your database username and password could be exposed, if it is stored in that file !

To prevent this from happening :
- give the file .php extension : "my.ini.php"
- put ';
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php' (without quotes and without X between X and php) on first line
- put ';?>
' on last line

The server would run the ini file as being PHP-code, but will do nothing due to bad syntax, preventing the content from being exosed.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:59:00
Quote Anchor link
en hoe krijg ik dat voor elkaar (A)

en is er dan ook nog een gemakkelijke manier waarop ik mijn links kan maken, want die moeten wel allemaal linken naar &nl of &en

en anders moet ik nog overal 2 links maken
Gewijzigd op 20/02/2006 18:00:00 door Huh bla
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:02:00
Quote Anchor link
@Sebastiaan

oke, dus geen ini's alleen ini.php's
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.