multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:12:00
Quote Anchor link
heey

Ik ben nu bezig met een website die in het nederlands en in het engels moet komen.

Zelf zat ik te denken om met 2 .ini files te gaan werken, wat vinden jullie hiervan?

Of hebben jullie misschien betere ideeën (geen MYSQL)

Greetz
Lukie
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 08:33:44
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:18:00
Quote Anchor link
Waarom geen mysql? Dat lijkt mij de mooiste oplossing. Anders werken met 2 aparte arrays met teksten o.i.d. Maar een database oplossing is de mooiste.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:21:00
Quote Anchor link
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/02/2006 15:25:00
Quote Anchor link
Luuk:
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?


zoiets inderdaad, en dan met $_GET de taal ophalen
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:27:00
Quote Anchor link
nog meer ideeën?
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:45:00
Quote Anchor link
en de ini's goed idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Luuk:
en de ini's goed idee?

Bedoel je dit als extensie? Dan is de file gewoon te lezen voor het publiek.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:50:00
Quote Anchor link
ik bedoel 2 ini's maken

en de texten daaruit importeren
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik zou zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php session_start();

if(isset($_SESSION['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_SESSION['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_SESSION['taal'];
    }
}
else{
    $taal = "NL";
    $_SESSION['taal'] = $taal;    
}

    
if(isset($_GET['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_GET['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_GET['taal'];
        $_SESSION['taal'] = $taal;
    }
else{
        echo 'Sorry, deze taal is bij mij niet bekend.';
    }
}

?>


Op dat moment heb je dus een $taal met daarin NL, DE of EN. En kan je de juiste bestanden, data uit de database of array inladen. En ini's lijkt mij geen goed idee, dan kan iemand jou talenbestand uitlezen. Gemakkelijker is gewoon .php houden.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
kun je iets meer uitleg geven bij je script arjan?

en worden mij pagina's nu niet enorm groot?

en ik heb ook al index.php?p=home kun je daar dit gewoon inzetten?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt. Ik had 2 files en.php en nl.php met daarin bijv. dit:
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


En dan in het script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "NL")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 16:18:00
Quote Anchor link
thx SanThe, dat zat ik ook aan te denken ;-)

maar wat vind de rest van dit idee?
 
Legolas

Legolas

20/02/2006 16:20:00
Quote Anchor link
zo als in de meeste scripts: of een array of defines:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$lang
= str_replace(array('.', ':', '/', '\\'), '', $_GET['lang']);

if (file_exists('./lang_' . $lang . '.inc.php')) {
   require_once('./lang_' . $lang . '.inc.php');
}

else {
   require_once('./lang_english.inc.php');
}


?>


en in het bestand een array/defines

EDIT: defines, Nucleus CMS (http://dev.nucleuscms.org/dev/phpXref/nucleus/language/english.php.source.html)
arrays, Community Coding (http://communitycoding.tigris.org/source/browse/communitycoding/trunk/communitycoding/language/lang_english.php?rev=241&view=markup)
Gewijzigd op 20/02/2006 16:24:00 door Legolas
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:21:00
Quote Anchor link
SanThe:
...
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


===script.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "nl")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>


maar hoe verwerk ik dit nu in mijn pagina's?

(ik doe mijn ondertitel nl. geen eer aan :P)
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:42:00
Quote Anchor link
ik bedoel, van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($language == "nl")
{

?>


waar haalt hij dan die nl vandaan?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:48:00
Quote Anchor link
In mijn voorbeeld uit een sessie, en die sessie word gevuld met een get. Maar er zijn meerdere oplossingen om die $language te vullen natuurlijk...
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:50:00
Quote Anchor link
maar werkt dat ook zo

index.php?p=about --> nu

index.php?p=about?lang=nl --> multi language

kan die 2e mogelijkheid? met 2x een '?'
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:54:00
Quote Anchor link
Nee, maar

index.php?p=about&lang=nl kan wel.
 

20/02/2006 17:57:00
Quote Anchor link
INI's kunnen, zie deze note van php.net maar:
Quote:
Be careful if you put any .ini file in your readable directories, if somebody would know the name (e.g. if your application is widely used), the webserver might return it as plain text.

For example : your database username and password could be exposed, if it is stored in that file !

To prevent this from happening :
- give the file .php extension : "my.ini.php"
- put ';
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php' (without quotes and without X between X and php) on first line
- put ';?>
' on last line

The server would run the ini file as being PHP-code, but will do nothing due to bad syntax, preventing the content from being exosed.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:59:00
Quote Anchor link
en hoe krijg ik dat voor elkaar (A)

en is er dan ook nog een gemakkelijke manier waarop ik mijn links kan maken, want die moeten wel allemaal linken naar &nl of &en

en anders moet ik nog overal 2 links maken
Gewijzigd op 20/02/2006 18:00:00 door Huh bla
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:02:00
Quote Anchor link
@Sebastiaan

oke, dus geen ini's alleen ini.php's
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.