multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:05:00
Quote Anchor link
Je zou ook een MySQL tabel per taal kunnen maken. Identiek qua structuur en veldnamen, maar verschillend van naam en inhoud.

De taal kan in een url, maar een sessie is handiger, want dan hoef je er niet bij elke hyperlink die je maakt om te denken.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 10:42:30
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 18:07:00
Quote Anchor link
In mijn voorbeeld word gebruik gemaakt van een sessie, dan hoef je je links niet aan te passen.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:09:00
Quote Anchor link
@Jan

Luuk:
...

...betere ideeën (geen MYSQL)


;-)

oke, sessies lijkt me dan wel een goed idee, moet dan alleen nog is een tutorailtje grondig doornemen, want daar heb ik verder nog helemaal geen ervaring mee


Maar als ik nu sessies ga gebruiken, kan ik daarmee zorgen dat achter iedere link &lang=nl komt te staan of &lang=en
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:10:00
Quote Anchor link
Dat is dan niet meer nodig Luuk. Een sessievariabele wordt onthouden, ook als je naar een andere pagina gaat. Zolang je maar session_start () bovenaan elke pagina hebt staan waar je die variabele nodig hebt.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:12:00
Quote Anchor link
iemand een goede url naar een sessie tutorial?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:15:00
Quote Anchor link
Heel kort:

- elke pagina waar je die var nodig hebt begint met session_start ();
- een sessievariabele maak je zo:

pagina1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//
    session_start ();
    $_SESSION['lang'] = 'NL';
    echo '<a href="pagina2.php">pagina 2</a>';
?>


pagina2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//
    session_start ();
    echo $_SESSION['lang'];
?>


test maar eens uit :-)
Gewijzigd op 20/02/2006 18:16:00 door Jan Koehoorn
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:16:00
Quote Anchor link
@jan

Dus door die sessie word het goede bestand geincluded
en als er dan naar een andere pagina word gegaan, word er onthouden welke taal er is gekozen, en zo word weer het goede bestand geincluded (nl.inc.php of en.inc.php)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:17:00
Quote Anchor link
Ja, je kunt daarna op elke pagina die sessievariabele opvragen en aan de hand daarvan het goede bestand includen, of de goede tabel opvragen.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:19:00
Quote Anchor link
ik snap er echt helemaal niks van ;-)

ik zal is wat googlen ;-)
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:22:00
Quote Anchor link
wat is het verschil tussen een sessie en een cookie

en op google kan ik niks vinden (alleen php.net maar das engels)

iemand een goede link?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:32:00
Quote Anchor link
Probeer gewoon mijn voorbeeldje van net maar eens uit, dan zul je zien dat het werkt.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:34:00
Quote Anchor link
gewoon direct jouw code kopieren en plakken?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:38:00
Quote Anchor link
Ja, dus twee bestandjes maken, pagina1.php en pagina2.php en uittesten door op de link in pagina1 te klikken.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:04:00
Quote Anchor link
oke, dus dan kan ik dus op een alle pagina's zetten:

include('lang/'$_SESSION['lang']'.inc.php');

of niet?

en waar 'staat' zo'n sessie, want het heeft wel iets weg van een cookie, alleen een cookie staat op je computer...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 19:14:00
Quote Anchor link
Een sessie is serverside, en ik kan dus ook een sessie uitlezen op mijn server. Echter staat er volgens mij wel iets van een cookie op je eigen pc met daarin je sessieid.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:17:00
Quote Anchor link
@arjan

oke,

maar nog een keertje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('lang/'$_SESSION['lang']'.inc.php'); ?>


dat zou dus moeten werken, of niet?
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:40:00
Quote Anchor link
want het werkt nl niet (A)

de hele pagina blijft wit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("lang/"$_SESSION['lang']".inc.php"); ?>
is wat ik heb.

als ik dit weghaal dan zie ik wel gewoon de pagina
 
Mitch X

Mitch X

20/02/2006 19:43:00
Quote Anchor link
Luuk:
en worden mij pagina's nu niet enorm groot?

Ik weet niet wat jij groot noemt, maaruh een hoop scripts tellen (veel) meer dan 100 regels :+
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:45:00
Quote Anchor link
@mitch

dit is ondertussen al weer opgelost :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 19:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('lang/'$_SESSION['lang']'.inc.php'); ?>


zal natuurlijk niet werken omdat je niet goed concateneert. Voor de overzichtelijkheid zou je dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//
    if (isset ($_SESSION['lang']) {
        $lang = $_SESSION['lang'];
        include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
    }

?>
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.