multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:05:00
Quote Anchor link
Je zou ook een MySQL tabel per taal kunnen maken. Identiek qua structuur en veldnamen, maar verschillend van naam en inhoud.

De taal kan in een url, maar een sessie is handiger, want dan hoef je er niet bij elke hyperlink die je maakt om te denken.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 04:51:13
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 18:07:00
Quote Anchor link
In mijn voorbeeld word gebruik gemaakt van een sessie, dan hoef je je links niet aan te passen.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:09:00
Quote Anchor link
@Jan

Luuk:
...

...betere ideeën (geen MYSQL)


;-)

oke, sessies lijkt me dan wel een goed idee, moet dan alleen nog is een tutorailtje grondig doornemen, want daar heb ik verder nog helemaal geen ervaring mee


Maar als ik nu sessies ga gebruiken, kan ik daarmee zorgen dat achter iedere link &lang=nl komt te staan of &lang=en
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:10:00
Quote Anchor link
Dat is dan niet meer nodig Luuk. Een sessievariabele wordt onthouden, ook als je naar een andere pagina gaat. Zolang je maar session_start () bovenaan elke pagina hebt staan waar je die variabele nodig hebt.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:12:00
Quote Anchor link
iemand een goede url naar een sessie tutorial?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:15:00
Quote Anchor link
Heel kort:

- elke pagina waar je die var nodig hebt begint met session_start ();
- een sessievariabele maak je zo:

pagina1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//
    session_start ();
    $_SESSION['lang'] = 'NL';
    echo '<a href="pagina2.php">pagina 2</a>';
?>


pagina2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//
    session_start ();
    echo $_SESSION['lang'];
?>


test maar eens uit :-)
Gewijzigd op 20/02/2006 18:16:00 door Jan Koehoorn
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:16:00
Quote Anchor link
@jan

Dus door die sessie word het goede bestand geincluded
en als er dan naar een andere pagina word gegaan, word er onthouden welke taal er is gekozen, en zo word weer het goede bestand geincluded (nl.inc.php of en.inc.php)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:17:00
Quote Anchor link
Ja, je kunt daarna op elke pagina die sessievariabele opvragen en aan de hand daarvan het goede bestand includen, of de goede tabel opvragen.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:19:00
Quote Anchor link
ik snap er echt helemaal niks van ;-)

ik zal is wat googlen ;-)
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:22:00
Quote Anchor link
wat is het verschil tussen een sessie en een cookie

en op google kan ik niks vinden (alleen php.net maar das engels)

iemand een goede link?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:32:00
Quote Anchor link
Probeer gewoon mijn voorbeeldje van net maar eens uit, dan zul je zien dat het werkt.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:34:00
Quote Anchor link
gewoon direct jouw code kopieren en plakken?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 18:38:00
Quote Anchor link
Ja, dus twee bestandjes maken, pagina1.php en pagina2.php en uittesten door op de link in pagina1 te klikken.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:04:00
Quote Anchor link
oke, dus dan kan ik dus op een alle pagina's zetten:

include('lang/'$_SESSION['lang']'.inc.php');

of niet?

en waar 'staat' zo'n sessie, want het heeft wel iets weg van een cookie, alleen een cookie staat op je computer...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 19:14:00
Quote Anchor link
Een sessie is serverside, en ik kan dus ook een sessie uitlezen op mijn server. Echter staat er volgens mij wel iets van een cookie op je eigen pc met daarin je sessieid.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:17:00
Quote Anchor link
@arjan

oke,

maar nog een keertje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('lang/'$_SESSION['lang']'.inc.php'); ?>


dat zou dus moeten werken, of niet?
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:40:00
Quote Anchor link
want het werkt nl niet (A)

de hele pagina blijft wit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("lang/"$_SESSION['lang']".inc.php"); ?>
is wat ik heb.

als ik dit weghaal dan zie ik wel gewoon de pagina
 
Mitch X

Mitch X

20/02/2006 19:43:00
Quote Anchor link
Luuk:
en worden mij pagina's nu niet enorm groot?

Ik weet niet wat jij groot noemt, maaruh een hoop scripts tellen (veel) meer dan 100 regels :+
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 19:45:00
Quote Anchor link
@mitch

dit is ondertussen al weer opgelost :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 19:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('lang/'$_SESSION['lang']'.inc.php'); ?>


zal natuurlijk niet werken omdat je niet goed concateneert. Voor de overzichtelijkheid zou je dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//
    if (isset ($_SESSION['lang']) {
        $lang = $_SESSION['lang'];
        include ('lang/' . $lang . '.inc.php');
    }

?>
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.