Nieuwssyteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 14:43:27
Quote Anchor link
gelijk is aan het veld waar het in staat

WHERE id='42'
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:50:51
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 14:53:57
Quote Anchor link
ow ja, maar hoe word een nieuwe pagina aan gemaakt?

dus: bijv een bericht heeft id heeft 23 en dan kan je dus controleren: WHERE en dan iets met $ (GET) id dat je de goede rij van de tabel hebt, dan heb je het goede toch? klopt dat? alleen hoe krijg je een nieuwe pagina

Edit:
zo iets had ik al trouwens in het verwijder gedeelte:

mysql_query("DELETE FROM `news` WHERE `news`.`id` = ".$_POST['id']." LIMIT 1");
Gewijzigd op 27/11/2011 14:57:57 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 14:58:03
Quote Anchor link
Marc Abels op 27/11/2011 14:53:57:
ow ja, maar hoe word een nieuwe pagina aan gemaakt?

Feitelijk maak je niet steeds een nieuwe pagina aan, maar haal je gewoon de gegevens steeds uit de database, aan de hand van het gegeven ID in de GET-parameter van de URL.

Verder raad ik aan om de backticks (```) uit je query te halen, je waarde tussen single-quotes te zetten, en je $_POST-variabelen te beschermen met mysql_real_escape_string(), anders ben je behoorlijk hackbaar.

Komt dus neer op dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("DELETE FROM news WHERE id = '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."' LIMIT 1");
Gewijzigd op 27/11/2011 15:00:52 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:05:30
Quote Anchor link
oke maar krijg ik dus een url met www.site.nl/ en dan waarschijnlijk iets met een ID?
want grote sites zoals nu.nl hebben: http://www.nu.nl/binnenland/2678786/waarschuwing-hoog-water-en-harde-wind.html zo'n url

of krijg ik een pagina zoals site.nl/(bijv)nieuws.php en daar word steeds het juist nieuws ingezet?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:06:35 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:07:05
Quote Anchor link
Ja, die hebben dan '2678786' als ID. Haal die titel-string maar eens weg.
Zij gebruiken waarschijnlijk mod_rewrite of Multiviews. In het laatste geval wordt er geen $_GET gebruikt, maar een explode() op de URL op de '/'.

Als je $_GET gebruikt wordt je URL pagina.php?id=42, en bij meerdere parameters wordt het bijv. pagina.php?id=42&page=1.
Gewijzigd op 27/11/2011 15:40:20 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:09:22
Quote Anchor link
oke kan ik dan ook zo'n titel achter het ID zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:10:26
Quote Anchor link
ja... Maar ik zou dit even achterwege laten totdat je wat meer ervaring met PHP hebt. (iets met wat hooi en een vork)
Gewijzigd op 27/11/2011 15:10:50 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:14:41
Quote Anchor link
oke, maar nu weet ik dus wat ik moet (als ik alles nog weet)
hoe moet GET gebruiken? gewoon als POST? WHERE id = $_GET['id']
en dmv van get komt de ID in de url toch?
en de a href wordt dan <a href="www.site.nl/$_GET['id']"> ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:24:19
Quote Anchor link
Ik heb geen idee waar je die link wilt gebruiken? Als dat in een overzicht is, moet je gewoon met een while()-loop i.c.m. mysql_fetch_assoc() alle gegevens uit je query halen.

Wat weet je al van data-verwerking met MySQL? Weet je al hoe query's werken, wat while() doe en wat mysql_fetch-assoc()/-array() doet.

Quote:
hoe moet GET gebruiken? gewoon als POST?

GET = GET, POST = POST, net zo gelijk als dat een appel geen banaan is ;-)
Gewijzigd op 27/11/2011 15:25:09 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:29:50
Quote Anchor link
nou wat ik had was:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
$db = mysql_connect("***","***","***") or die ('1:'.mysql_error());
mysql_select_db("***", $db) or die ('2:'.mysql_error());

$per_page = 6;

$pages_query = mysql_query("SELECT COUNT(`id`) FROM `news`");
$pages = ceil(mysql_result ($pages_query, 0) / $per_page);

$page = (isset($_GET['page'])) ?  (int)$_GET['page'] : 1;
$start = ($page -1) * $per_page;



$getnews = mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT $start, $per_page") or die (mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_assoc($getnews))
    {    
    
    // get data
    $id = $row['id'];
    $title = $row['title'];
    $body = $row['body'];
    $date = $row['date'];
    $image = $row['image'];
    $alt = $row['alt'];
    $height = $row['height'];
    $width = $row['width'];
    
    
    echo "
<div class=\"post\">

<div class=\"postmetal\">
<p class=\"postmetalp\">geplaats op: $date </p>
</div>

<div class=\"postcontent\">

<div class=\"imagecontent\">
<img class=\"img\" src=\"$image\" alt=\"$alt\" width=\"$width\" height=\"$height\">
</div>
<div class=\"textcontent\">
<h2 class=\"texcontenth\"><a href=\" [ IK DACHT DAN HIER EEN LINK? ]  \" style=\"color:#0276D4;text-decoration:none;\">$title</a></h2>
<p class=\"texcontentp\">
$body</p>
<p class=\"leesverder\"><a href=\"   [ EN IK DACHT DAN HIER EEN LINK? ]  \">lees verder >></a>
</p>
</div>


</div>

</div>";

}

if ($pages >= 1 && $page<= $pages) {
    for ($x=1; $x<=$pages; $x++) {
        
        echo ($x == $page) ? '<a class="strong_pagination" href="?page='.$x.'">'.$x.'</a> ' : '<a class="normal_pagination" href="?page='.$x.'">'. $x.'</a> ';
        
    }
    
}
Gewijzigd op 27/11/2011 15:33:27 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:30:43
Quote Anchor link
Ja, op die plekken horen inderdaad linkjes te staan.
Gewijzigd op 27/11/2011 15:34:01 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:35:07
Quote Anchor link
ja en wat worden die linkjes dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:39:35
Quote Anchor link
Zie mijn reactie van 15:07:05
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:41:00
Quote Anchor link
ow die edit had ik niet gezien,

dus ik heb een pagina: news.php met een overzicht.
en (bijv) een pagina met: bericht.php en daar komt die code in om dan te kijken welke ID het is en dan alle gegevens uit de db te halen?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:42:25 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:43:24
Quote Anchor link
correct.
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:44:13
Quote Anchor link
oke en nu de code van bericht.php ;-)

word de lees verder a href dan bericht.php?'.$id.' ?
en dan opent gewoon bericht.php met in de url www.site.nl/bericht.php?23
en dan op de bericht.php staat dan mysql.... WHERE id = $id
en dat was het dan? of vergeet ik nu iets?

Toevoeging op 27/11/2011 15:53:29:

en mysql_real_escape_string(), wat doet dat?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:51:05 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 16:14:56
Quote Anchor link
Waar haal je $id vandaan? Ik Had al eerder gezegd dat je hiervoor gewoon $_GET kan gebruiken Dus $_GET['id']

En wat mysql_real_escape_string() doet. Zie ook dit, en dit.

Ik raad aan om zelf ook wat op te zoeken, Google en php.net is je vriend.
Gewijzigd op 27/11/2011 16:18:46 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 16:18:54
Quote Anchor link
bij de 1e $id kan het toch wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
// get data
$id = $row['id'];



en bij de 2e word t dan inderdaad _GET['id']
Gewijzigd op 27/11/2011 16:20:07 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 16:22:30
Quote Anchor link
- Bij de eerste gebruik je $row['id'] (waarom zou je dit nog een keer willen opslaan in $id?). Erg handig voor een while-loop op het headlines-overzicht.

- Voor de nieuwsartikelen individueel gebruik je gewoon $_GET['id'], met mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 27/11/2011 16:22:47 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 16:25:32
Quote Anchor link
oke en door dat het GET is komt het in de url te staan en dan op te volgende pagina wordt dan de juist informatie d.m.v $_GET['id'] met mysql_real_e.... uit de database gehaald en weergeven, that's it?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.