Nieuwssyteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 14:43:27
Quote Anchor link
gelijk is aan het veld waar het in staat

WHERE id='42'
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 10:58:31
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 14:53:57
Quote Anchor link
ow ja, maar hoe word een nieuwe pagina aan gemaakt?

dus: bijv een bericht heeft id heeft 23 en dan kan je dus controleren: WHERE en dan iets met $ (GET) id dat je de goede rij van de tabel hebt, dan heb je het goede toch? klopt dat? alleen hoe krijg je een nieuwe pagina

Edit:
zo iets had ik al trouwens in het verwijder gedeelte:

mysql_query("DELETE FROM `news` WHERE `news`.`id` = ".$_POST['id']." LIMIT 1");
Gewijzigd op 27/11/2011 14:57:57 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 14:58:03
Quote Anchor link
Marc Abels op 27/11/2011 14:53:57:
ow ja, maar hoe word een nieuwe pagina aan gemaakt?

Feitelijk maak je niet steeds een nieuwe pagina aan, maar haal je gewoon de gegevens steeds uit de database, aan de hand van het gegeven ID in de GET-parameter van de URL.

Verder raad ik aan om de backticks (```) uit je query te halen, je waarde tussen single-quotes te zetten, en je $_POST-variabelen te beschermen met mysql_real_escape_string(), anders ben je behoorlijk hackbaar.

Komt dus neer op dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("DELETE FROM news WHERE id = '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."' LIMIT 1");
Gewijzigd op 27/11/2011 15:00:52 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:05:30
Quote Anchor link
oke maar krijg ik dus een url met www.site.nl/ en dan waarschijnlijk iets met een ID?
want grote sites zoals nu.nl hebben: http://www.nu.nl/binnenland/2678786/waarschuwing-hoog-water-en-harde-wind.html zo'n url

of krijg ik een pagina zoals site.nl/(bijv)nieuws.php en daar word steeds het juist nieuws ingezet?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:06:35 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:07:05
Quote Anchor link
Ja, die hebben dan '2678786' als ID. Haal die titel-string maar eens weg.
Zij gebruiken waarschijnlijk mod_rewrite of Multiviews. In het laatste geval wordt er geen $_GET gebruikt, maar een explode() op de URL op de '/'.

Als je $_GET gebruikt wordt je URL pagina.php?id=42, en bij meerdere parameters wordt het bijv. pagina.php?id=42&page=1.
Gewijzigd op 27/11/2011 15:40:20 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:09:22
Quote Anchor link
oke kan ik dan ook zo'n titel achter het ID zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:10:26
Quote Anchor link
ja... Maar ik zou dit even achterwege laten totdat je wat meer ervaring met PHP hebt. (iets met wat hooi en een vork)
Gewijzigd op 27/11/2011 15:10:50 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:14:41
Quote Anchor link
oke, maar nu weet ik dus wat ik moet (als ik alles nog weet)
hoe moet GET gebruiken? gewoon als POST? WHERE id = $_GET['id']
en dmv van get komt de ID in de url toch?
en de a href wordt dan <a href="www.site.nl/$_GET['id']"> ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:24:19
Quote Anchor link
Ik heb geen idee waar je die link wilt gebruiken? Als dat in een overzicht is, moet je gewoon met een while()-loop i.c.m. mysql_fetch_assoc() alle gegevens uit je query halen.

Wat weet je al van data-verwerking met MySQL? Weet je al hoe query's werken, wat while() doe en wat mysql_fetch-assoc()/-array() doet.

Quote:
hoe moet GET gebruiken? gewoon als POST?

GET = GET, POST = POST, net zo gelijk als dat een appel geen banaan is ;-)
Gewijzigd op 27/11/2011 15:25:09 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:29:50
Quote Anchor link
nou wat ik had was:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
$db = mysql_connect("***","***","***") or die ('1:'.mysql_error());
mysql_select_db("***", $db) or die ('2:'.mysql_error());

$per_page = 6;

$pages_query = mysql_query("SELECT COUNT(`id`) FROM `news`");
$pages = ceil(mysql_result ($pages_query, 0) / $per_page);

$page = (isset($_GET['page'])) ?  (int)$_GET['page'] : 1;
$start = ($page -1) * $per_page;



$getnews = mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT $start, $per_page") or die (mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_assoc($getnews))
    {    
    
    // get data
    $id = $row['id'];
    $title = $row['title'];
    $body = $row['body'];
    $date = $row['date'];
    $image = $row['image'];
    $alt = $row['alt'];
    $height = $row['height'];
    $width = $row['width'];
    
    
    echo "
<div class=\"post\">

<div class=\"postmetal\">
<p class=\"postmetalp\">geplaats op: $date </p>
</div>

<div class=\"postcontent\">

<div class=\"imagecontent\">
<img class=\"img\" src=\"$image\" alt=\"$alt\" width=\"$width\" height=\"$height\">
</div>
<div class=\"textcontent\">
<h2 class=\"texcontenth\"><a href=\" [ IK DACHT DAN HIER EEN LINK? ]  \" style=\"color:#0276D4;text-decoration:none;\">$title</a></h2>
<p class=\"texcontentp\">
$body</p>
<p class=\"leesverder\"><a href=\"   [ EN IK DACHT DAN HIER EEN LINK? ]  \">lees verder >></a>
</p>
</div>


</div>

</div>";

}

if ($pages >= 1 && $page<= $pages) {
    for ($x=1; $x<=$pages; $x++) {
        
        echo ($x == $page) ? '<a class="strong_pagination" href="?page='.$x.'">'.$x.'</a> ' : '<a class="normal_pagination" href="?page='.$x.'">'. $x.'</a> ';
        
    }
    
}
Gewijzigd op 27/11/2011 15:33:27 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:30:43
Quote Anchor link
Ja, op die plekken horen inderdaad linkjes te staan.
Gewijzigd op 27/11/2011 15:34:01 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:35:07
Quote Anchor link
ja en wat worden die linkjes dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:39:35
Quote Anchor link
Zie mijn reactie van 15:07:05
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:41:00
Quote Anchor link
ow die edit had ik niet gezien,

dus ik heb een pagina: news.php met een overzicht.
en (bijv) een pagina met: bericht.php en daar komt die code in om dan te kijken welke ID het is en dan alle gegevens uit de db te halen?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:42:25 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:43:24
Quote Anchor link
correct.
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:44:13
Quote Anchor link
oke en nu de code van bericht.php ;-)

word de lees verder a href dan bericht.php?'.$id.' ?
en dan opent gewoon bericht.php met in de url www.site.nl/bericht.php?23
en dan op de bericht.php staat dan mysql.... WHERE id = $id
en dat was het dan? of vergeet ik nu iets?

Toevoeging op 27/11/2011 15:53:29:

en mysql_real_escape_string(), wat doet dat?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:51:05 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 16:14:56
Quote Anchor link
Waar haal je $id vandaan? Ik Had al eerder gezegd dat je hiervoor gewoon $_GET kan gebruiken Dus $_GET['id']

En wat mysql_real_escape_string() doet. Zie ook dit, en dit.

Ik raad aan om zelf ook wat op te zoeken, Google en php.net is je vriend.
Gewijzigd op 27/11/2011 16:18:46 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 16:18:54
Quote Anchor link
bij de 1e $id kan het toch wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
// get data
$id = $row['id'];



en bij de 2e word t dan inderdaad _GET['id']
Gewijzigd op 27/11/2011 16:20:07 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 16:22:30
Quote Anchor link
- Bij de eerste gebruik je $row['id'] (waarom zou je dit nog een keer willen opslaan in $id?). Erg handig voor een while-loop op het headlines-overzicht.

- Voor de nieuwsartikelen individueel gebruik je gewoon $_GET['id'], met mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 27/11/2011 16:22:47 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 16:25:32
Quote Anchor link
oke en door dat het GET is komt het in de url te staan en dan op te volgende pagina wordt dan de juist informatie d.m.v $_GET['id'] met mysql_real_e.... uit de database gehaald en weergeven, that's it?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.