Nieuwssyteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 14:43:27
Quote Anchor link
gelijk is aan het veld waar het in staat

WHERE id='42'
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 06:36:58
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 14:53:57
Quote Anchor link
ow ja, maar hoe word een nieuwe pagina aan gemaakt?

dus: bijv een bericht heeft id heeft 23 en dan kan je dus controleren: WHERE en dan iets met $ (GET) id dat je de goede rij van de tabel hebt, dan heb je het goede toch? klopt dat? alleen hoe krijg je een nieuwe pagina

Edit:
zo iets had ik al trouwens in het verwijder gedeelte:

mysql_query("DELETE FROM `news` WHERE `news`.`id` = ".$_POST['id']." LIMIT 1");
Gewijzigd op 27/11/2011 14:57:57 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 14:58:03
Quote Anchor link
Marc Abels op 27/11/2011 14:53:57:
ow ja, maar hoe word een nieuwe pagina aan gemaakt?

Feitelijk maak je niet steeds een nieuwe pagina aan, maar haal je gewoon de gegevens steeds uit de database, aan de hand van het gegeven ID in de GET-parameter van de URL.

Verder raad ik aan om de backticks (```) uit je query te halen, je waarde tussen single-quotes te zetten, en je $_POST-variabelen te beschermen met mysql_real_escape_string(), anders ben je behoorlijk hackbaar.

Komt dus neer op dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("DELETE FROM news WHERE id = '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."' LIMIT 1");
Gewijzigd op 27/11/2011 15:00:52 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:05:30
Quote Anchor link
oke maar krijg ik dus een url met www.site.nl/ en dan waarschijnlijk iets met een ID?
want grote sites zoals nu.nl hebben: http://www.nu.nl/binnenland/2678786/waarschuwing-hoog-water-en-harde-wind.html zo'n url

of krijg ik een pagina zoals site.nl/(bijv)nieuws.php en daar word steeds het juist nieuws ingezet?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:06:35 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:07:05
Quote Anchor link
Ja, die hebben dan '2678786' als ID. Haal die titel-string maar eens weg.
Zij gebruiken waarschijnlijk mod_rewrite of Multiviews. In het laatste geval wordt er geen $_GET gebruikt, maar een explode() op de URL op de '/'.

Als je $_GET gebruikt wordt je URL pagina.php?id=42, en bij meerdere parameters wordt het bijv. pagina.php?id=42&page=1.
Gewijzigd op 27/11/2011 15:40:20 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:09:22
Quote Anchor link
oke kan ik dan ook zo'n titel achter het ID zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:10:26
Quote Anchor link
ja... Maar ik zou dit even achterwege laten totdat je wat meer ervaring met PHP hebt. (iets met wat hooi en een vork)
Gewijzigd op 27/11/2011 15:10:50 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:14:41
Quote Anchor link
oke, maar nu weet ik dus wat ik moet (als ik alles nog weet)
hoe moet GET gebruiken? gewoon als POST? WHERE id = $_GET['id']
en dmv van get komt de ID in de url toch?
en de a href wordt dan <a href="www.site.nl/$_GET['id']"> ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:24:19
Quote Anchor link
Ik heb geen idee waar je die link wilt gebruiken? Als dat in een overzicht is, moet je gewoon met een while()-loop i.c.m. mysql_fetch_assoc() alle gegevens uit je query halen.

Wat weet je al van data-verwerking met MySQL? Weet je al hoe query's werken, wat while() doe en wat mysql_fetch-assoc()/-array() doet.

Quote:
hoe moet GET gebruiken? gewoon als POST?

GET = GET, POST = POST, net zo gelijk als dat een appel geen banaan is ;-)
Gewijzigd op 27/11/2011 15:25:09 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:29:50
Quote Anchor link
nou wat ik had was:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
$db = mysql_connect("***","***","***") or die ('1:'.mysql_error());
mysql_select_db("***", $db) or die ('2:'.mysql_error());

$per_page = 6;

$pages_query = mysql_query("SELECT COUNT(`id`) FROM `news`");
$pages = ceil(mysql_result ($pages_query, 0) / $per_page);

$page = (isset($_GET['page'])) ?  (int)$_GET['page'] : 1;
$start = ($page -1) * $per_page;



$getnews = mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT $start, $per_page") or die (mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_assoc($getnews))
    {    
    
    // get data
    $id = $row['id'];
    $title = $row['title'];
    $body = $row['body'];
    $date = $row['date'];
    $image = $row['image'];
    $alt = $row['alt'];
    $height = $row['height'];
    $width = $row['width'];
    
    
    echo "
<div class=\"post\">

<div class=\"postmetal\">
<p class=\"postmetalp\">geplaats op: $date </p>
</div>

<div class=\"postcontent\">

<div class=\"imagecontent\">
<img class=\"img\" src=\"$image\" alt=\"$alt\" width=\"$width\" height=\"$height\">
</div>
<div class=\"textcontent\">
<h2 class=\"texcontenth\"><a href=\" [ IK DACHT DAN HIER EEN LINK? ]  \" style=\"color:#0276D4;text-decoration:none;\">$title</a></h2>
<p class=\"texcontentp\">
$body</p>
<p class=\"leesverder\"><a href=\"   [ EN IK DACHT DAN HIER EEN LINK? ]  \">lees verder >></a>
</p>
</div>


</div>

</div>";

}

if ($pages >= 1 && $page<= $pages) {
    for ($x=1; $x<=$pages; $x++) {
        
        echo ($x == $page) ? '<a class="strong_pagination" href="?page='.$x.'">'.$x.'</a> ' : '<a class="normal_pagination" href="?page='.$x.'">'. $x.'</a> ';
        
    }
    
}
Gewijzigd op 27/11/2011 15:33:27 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:30:43
Quote Anchor link
Ja, op die plekken horen inderdaad linkjes te staan.
Gewijzigd op 27/11/2011 15:34:01 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:35:07
Quote Anchor link
ja en wat worden die linkjes dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:39:35
Quote Anchor link
Zie mijn reactie van 15:07:05
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:41:00
Quote Anchor link
ow die edit had ik niet gezien,

dus ik heb een pagina: news.php met een overzicht.
en (bijv) een pagina met: bericht.php en daar komt die code in om dan te kijken welke ID het is en dan alle gegevens uit de db te halen?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:42:25 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 15:43:24
Quote Anchor link
correct.
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 15:44:13
Quote Anchor link
oke en nu de code van bericht.php ;-)

word de lees verder a href dan bericht.php?'.$id.' ?
en dan opent gewoon bericht.php met in de url www.site.nl/bericht.php?23
en dan op de bericht.php staat dan mysql.... WHERE id = $id
en dat was het dan? of vergeet ik nu iets?

Toevoeging op 27/11/2011 15:53:29:

en mysql_real_escape_string(), wat doet dat?
Gewijzigd op 27/11/2011 15:51:05 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 16:14:56
Quote Anchor link
Waar haal je $id vandaan? Ik Had al eerder gezegd dat je hiervoor gewoon $_GET kan gebruiken Dus $_GET['id']

En wat mysql_real_escape_string() doet. Zie ook dit, en dit.

Ik raad aan om zelf ook wat op te zoeken, Google en php.net is je vriend.
Gewijzigd op 27/11/2011 16:18:46 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 16:18:54
Quote Anchor link
bij de 1e $id kan het toch wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
// get data
$id = $row['id'];



en bij de 2e word t dan inderdaad _GET['id']
Gewijzigd op 27/11/2011 16:20:07 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 16:22:30
Quote Anchor link
- Bij de eerste gebruik je $row['id'] (waarom zou je dit nog een keer willen opslaan in $id?). Erg handig voor een while-loop op het headlines-overzicht.

- Voor de nieuwsartikelen individueel gebruik je gewoon $_GET['id'], met mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 27/11/2011 16:22:47 door - Ariën -
 
Marc -

Marc -

27/11/2011 16:25:32
Quote Anchor link
oke en door dat het GET is komt het in de url te staan en dan op te volgende pagina wordt dan de juist informatie d.m.v $_GET['id'] met mysql_real_e.... uit de database gehaald en weergeven, that's it?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.