?pagina=...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Cake Masher

Cake Masher

10/09/2006 14:58:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook er een standaart pagina aanbouwen he?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_GET['page'] == 'upload') {
  require 'upload.php';
}

elseif($_GET['page'] == 'info') {
  require 'info.php';
}

else {
  require 'standaart.php';
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:15:52
 
Tim Luigjes

Tim Luigjes

10/09/2006 20:59:00
Quote Anchor link
Nog een vraagje.
Ik wil graag naar een pagina verwijzen in een andere map hoe doe ik dat?

Rick:
Je kan natuurlijk ook er een standaart pagina aanbouwen he?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_GET['page'] == 'upload') {
  require 'upload.php';
}

elseif($_GET['page'] == 'info') {
  require 'info.php';
}

else {
  require 'standaart.php';
}


?>


Dat is toch als de pagina niet bestaat dat ie daar naartoe gaat of niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Luigjes
 
Kalle P

Kalle P

10/09/2006 21:07:00
Quote Anchor link
1.
Per map dat ie er onder 'zit' ../ gebruiken
Dus als pagina.php in de map pagina zit en de map pagina in de map html. Dus html/pagina/pagina.php
Dat je in de map html een pagina wilt linken.
Doe je: ../desbetreffendepagina.php

2.
Ja, maar het is wel standaard
 
Tim Luigjes

Tim Luigjes

10/09/2006 21:10:00
Quote Anchor link
Dus bijvoorbeeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_GET['page'] == 'pagina') {
  require 'map/pagina.php';
}

?>
 
Kalle P

Kalle P

10/09/2006 21:15:00
Quote Anchor link
Ja zo kan het idd ook, ik dacht 1 map ervoor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_GET['page'] == 'pagina') {
  require 'map/pagina.php';
}

else{
   require '../pagina.php'; //dit kan ook
}
?>


Met elseif e.d. is beetje omslachtig kijk eens naar de deze pagina:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/310/
 
Tim Luigjes

Tim Luigjes

10/09/2006 21:17:00
Quote Anchor link
Ok bedankt.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 21:23:00
Quote Anchor link
waarom maak je geen switch?
 
Kalle P

Kalle P

10/09/2006 21:30:00
Quote Anchor link
geen switch, (in_)array!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 21:35:00
Quote Anchor link
kun je de hele tijd die array gaan updaten bij het toevoegen van een pagina, niet echt de efficientste oplossing kalle...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/09/2006 21:43:00
Quote Anchor link
PHP:
kun je de hele tijd die array gaan updaten bij het toevoegen van een pagina, niet echt de efficientste oplossing kalle...


Klopt PHP-Newbie, maar je maakt ook de links ;) (die kan je evt ook automatisch uit je array halen als je dat wilt).

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?

$paginas
=array('pagina1.php','pagina2.php');

foreach($paginas as $linkje){
  echo '<a href="'.$linkje.'">'.$linkje.'</a>';
  }

?>

Genereerd je menu.. (kan je ook een 2e array gebruiken met namen voor de pagina's)

PHP Newbie, het is maar kijken wat efficienter is.. (een nieuwe case aanmaken, of 1 item toevoegen in je array... )
Zeker voor grote sites met veel pagina's is die oplossing veel korter, en ook net zo eenvoudig in je onderhoud. Het is maar net wat je wilt.

(even ter voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$toegestaan
=array('pagina1','pagina2','pagina3','pagina4');


// controleren of er een pagina is meegegeven)
if (isset($_GET['pagina'])){
// de binnengehaalde variabele omzetten naar kleine letters
$pagina=strtolower($_GET['pagina']);

// controleren of de pagina voorkomt in de array
if (in_array($pagina, $toegestaan)){

    // wanneer die toegestaan is includen
    include($pagina.".php");
    }
}

?>


Zet diezelfde 5 pagina's eens in een switch/case module, en kijk dan nog eens wat gemakkelijker is. En als je toch bezig bent, voeg dan bij beide opties eens 1, of 2 paginás toe, en kijk welke gemakkelijker en korter is ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

10/09/2006 22:37:00
Quote Anchor link
De laatste manier van Robert heeft mijn voorkeur, ik gebruik het zelf ook.
Echter dan wel met een homepage voor het geval er niets of een foutieve pagina is opgegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$toegestaan
=array('pagina1','pagina2','pagina3','pagina4'); //Voeg hier alles wat achter ?pagina= mag staan


//Controleren of er een pagina is meegegeven en of de pagina voorkomt in de array an toegestaande paginas.

if (isset($_GET['pagina']) && in_array($pagina, $toegestaan)){
  // de binnengehaalde variabele omzetten naar kleine letters
  $pagina=strtolower($_GET['pagina']);
  //Includen
  include($pagina.".php");
}

else{
  include("home.php");
}

?>


Edit:

Typo's door lege batterijen toetsenbord..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries Louw Wolthuizen
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 23:03:00
Quote Anchor link
oki,

En dit even vlug geschreven?

Dan hoef je dus alleen maar de array te updaten als je een pagina toevoegd die niet geinclude mag worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$verboden
= array('index.php');

if(file_exists($_GET['page']) && !in_array($_GET['page'], $verboden))
{

    require $_GET['page'];
}


?>


Edit:

Dit is dus even vlug geschreven, en verder geen controle ingebouwd of zo, maar het gaat om de basis ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/09/2006 10:15:00
Quote Anchor link
Mijn complimenten voor allemaal voor de heldere uitleg en constructieve toppic :)

**klap - klap - klap**
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2006 11:08:00
Quote Anchor link
Andries:
De laatste manier van Robert heeft mijn voorkeur, ik gebruik het zelf ook.
Echter dan wel met een homepage voor het geval er niets of een foutieve pagina is opgegeven:


Klopt Andries, maar die zat er in de Tutorial ook wel ingebakken, het ging nu even om het vergelijken. :)
 
Tim Luigjes

Tim Luigjes

11/09/2006 13:12:00
Quote Anchor link
Robert:
PHP:
kun je de hele tijd die array gaan updaten bij het toevoegen van een pagina, niet echt de efficientste oplossing kalle...


Klopt PHP-Newbie, maar je maakt ook de links ;) (die kan je evt ook automatisch uit je array halen als je dat wilt).

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?

$paginas
=array('pagina1.php','pagina2.php');

foreach($paginas as $linkje){
  echo '<a href="'.$linkje.'">'.$linkje.'</a>';
  }

?>

Genereerd je menu.. (kan je ook een 2e array gebruiken met namen voor de pagina's)

PHP Newbie, het is maar kijken wat efficienter is.. (een nieuwe case aanmaken, of 1 item toevoegen in je array... )
Zeker voor grote sites met veel pagina's is die oplossing veel korter, en ook net zo eenvoudig in je onderhoud. Het is maar net wat je wilt.

(even ter voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$toegestaan
=array('pagina1','pagina2','pagina3','pagina4');


// controleren of er een pagina is meegegeven)
if (isset($_GET['pagina'])){
// de binnengehaalde variabele omzetten naar kleine letters
$pagina=strtolower($_GET['pagina']);

// controleren of de pagina voorkomt in de array
if (in_array($pagina, $toegestaan)){

    // wanneer die toegestaan is includen
    include($pagina.".php");
    }
}

?>


Zet diezelfde 5 pagina's eens in een switch/case module, en kijk dan nog eens wat gemakkelijker is. En als je toch bezig bent, voeg dan bij beide opties eens 1, of 2 paginás toe, en kijk welke gemakkelijker en korter is ;)


In dat 1e scriptje zie foreach.
Maar dat heb je toch niet nodig.
als de variabele $paginas verandert in $linkje is die foreach toch nutteloos of niet?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2006 14:39:00
Quote Anchor link
Euh, ik heb het hier zo gedaan dat die automatisch een "linkje" maakt naar de gevraagde pagina. (ook dat is dus mogelijk met deze oplossing)
En dan is de foreach wel nodig, omdat die dan alle array items doorloopt.. :)
Het was maar een simpel voorbeeldje van uitbreidingsmogelijkheden voor dit scriptje.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.