?pagina=...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Cake Masher

Cake Masher

10/09/2006 14:58:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook er een standaart pagina aanbouwen he?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_GET['page'] == 'upload') {
  require 'upload.php';
}

elseif($_GET['page'] == 'info') {
  require 'info.php';
}

else {
  require 'standaart.php';
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:42:02
 
Tim Luigjes

Tim Luigjes

10/09/2006 20:59:00
Quote Anchor link
Nog een vraagje.
Ik wil graag naar een pagina verwijzen in een andere map hoe doe ik dat?

Rick:
Je kan natuurlijk ook er een standaart pagina aanbouwen he?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_GET['page'] == 'upload') {
  require 'upload.php';
}

elseif($_GET['page'] == 'info') {
  require 'info.php';
}

else {
  require 'standaart.php';
}


?>


Dat is toch als de pagina niet bestaat dat ie daar naartoe gaat of niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Luigjes
 
Kalle P

Kalle P

10/09/2006 21:07:00
Quote Anchor link
1.
Per map dat ie er onder 'zit' ../ gebruiken
Dus als pagina.php in de map pagina zit en de map pagina in de map html. Dus html/pagina/pagina.php
Dat je in de map html een pagina wilt linken.
Doe je: ../desbetreffendepagina.php

2.
Ja, maar het is wel standaard
 
Tim Luigjes

Tim Luigjes

10/09/2006 21:10:00
Quote Anchor link
Dus bijvoorbeeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_GET['page'] == 'pagina') {
  require 'map/pagina.php';
}

?>
 
Kalle P

Kalle P

10/09/2006 21:15:00
Quote Anchor link
Ja zo kan het idd ook, ik dacht 1 map ervoor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_GET['page'] == 'pagina') {
  require 'map/pagina.php';
}

else{
   require '../pagina.php'; //dit kan ook
}
?>


Met elseif e.d. is beetje omslachtig kijk eens naar de deze pagina:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/310/
 
Tim Luigjes

Tim Luigjes

10/09/2006 21:17:00
Quote Anchor link
Ok bedankt.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 21:23:00
Quote Anchor link
waarom maak je geen switch?
 
Kalle P

Kalle P

10/09/2006 21:30:00
Quote Anchor link
geen switch, (in_)array!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 21:35:00
Quote Anchor link
kun je de hele tijd die array gaan updaten bij het toevoegen van een pagina, niet echt de efficientste oplossing kalle...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/09/2006 21:43:00
Quote Anchor link
PHP:
kun je de hele tijd die array gaan updaten bij het toevoegen van een pagina, niet echt de efficientste oplossing kalle...


Klopt PHP-Newbie, maar je maakt ook de links ;) (die kan je evt ook automatisch uit je array halen als je dat wilt).

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?

$paginas
=array('pagina1.php','pagina2.php');

foreach($paginas as $linkje){
  echo '<a href="'.$linkje.'">'.$linkje.'</a>';
  }

?>

Genereerd je menu.. (kan je ook een 2e array gebruiken met namen voor de pagina's)

PHP Newbie, het is maar kijken wat efficienter is.. (een nieuwe case aanmaken, of 1 item toevoegen in je array... )
Zeker voor grote sites met veel pagina's is die oplossing veel korter, en ook net zo eenvoudig in je onderhoud. Het is maar net wat je wilt.

(even ter voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$toegestaan
=array('pagina1','pagina2','pagina3','pagina4');


// controleren of er een pagina is meegegeven)
if (isset($_GET['pagina'])){
// de binnengehaalde variabele omzetten naar kleine letters
$pagina=strtolower($_GET['pagina']);

// controleren of de pagina voorkomt in de array
if (in_array($pagina, $toegestaan)){

    // wanneer die toegestaan is includen
    include($pagina.".php");
    }
}

?>


Zet diezelfde 5 pagina's eens in een switch/case module, en kijk dan nog eens wat gemakkelijker is. En als je toch bezig bent, voeg dan bij beide opties eens 1, of 2 paginás toe, en kijk welke gemakkelijker en korter is ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

10/09/2006 22:37:00
Quote Anchor link
De laatste manier van Robert heeft mijn voorkeur, ik gebruik het zelf ook.
Echter dan wel met een homepage voor het geval er niets of een foutieve pagina is opgegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$toegestaan
=array('pagina1','pagina2','pagina3','pagina4'); //Voeg hier alles wat achter ?pagina= mag staan


//Controleren of er een pagina is meegegeven en of de pagina voorkomt in de array an toegestaande paginas.

if (isset($_GET['pagina']) && in_array($pagina, $toegestaan)){
  // de binnengehaalde variabele omzetten naar kleine letters
  $pagina=strtolower($_GET['pagina']);
  //Includen
  include($pagina.".php");
}

else{
  include("home.php");
}

?>


Edit:

Typo's door lege batterijen toetsenbord..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries Louw Wolthuizen
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 23:03:00
Quote Anchor link
oki,

En dit even vlug geschreven?

Dan hoef je dus alleen maar de array te updaten als je een pagina toevoegd die niet geinclude mag worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$verboden
= array('index.php');

if(file_exists($_GET['page']) && !in_array($_GET['page'], $verboden))
{

    require $_GET['page'];
}


?>


Edit:

Dit is dus even vlug geschreven, en verder geen controle ingebouwd of zo, maar het gaat om de basis ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/09/2006 10:15:00
Quote Anchor link
Mijn complimenten voor allemaal voor de heldere uitleg en constructieve toppic :)

**klap - klap - klap**
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2006 11:08:00
Quote Anchor link
Andries:
De laatste manier van Robert heeft mijn voorkeur, ik gebruik het zelf ook.
Echter dan wel met een homepage voor het geval er niets of een foutieve pagina is opgegeven:


Klopt Andries, maar die zat er in de Tutorial ook wel ingebakken, het ging nu even om het vergelijken. :)
 
Tim Luigjes

Tim Luigjes

11/09/2006 13:12:00
Quote Anchor link
Robert:
PHP:
kun je de hele tijd die array gaan updaten bij het toevoegen van een pagina, niet echt de efficientste oplossing kalle...


Klopt PHP-Newbie, maar je maakt ook de links ;) (die kan je evt ook automatisch uit je array halen als je dat wilt).

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?

$paginas
=array('pagina1.php','pagina2.php');

foreach($paginas as $linkje){
  echo '<a href="'.$linkje.'">'.$linkje.'</a>';
  }

?>

Genereerd je menu.. (kan je ook een 2e array gebruiken met namen voor de pagina's)

PHP Newbie, het is maar kijken wat efficienter is.. (een nieuwe case aanmaken, of 1 item toevoegen in je array... )
Zeker voor grote sites met veel pagina's is die oplossing veel korter, en ook net zo eenvoudig in je onderhoud. Het is maar net wat je wilt.

(even ter voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$toegestaan
=array('pagina1','pagina2','pagina3','pagina4');


// controleren of er een pagina is meegegeven)
if (isset($_GET['pagina'])){
// de binnengehaalde variabele omzetten naar kleine letters
$pagina=strtolower($_GET['pagina']);

// controleren of de pagina voorkomt in de array
if (in_array($pagina, $toegestaan)){

    // wanneer die toegestaan is includen
    include($pagina.".php");
    }
}

?>


Zet diezelfde 5 pagina's eens in een switch/case module, en kijk dan nog eens wat gemakkelijker is. En als je toch bezig bent, voeg dan bij beide opties eens 1, of 2 paginás toe, en kijk welke gemakkelijker en korter is ;)


In dat 1e scriptje zie foreach.
Maar dat heb je toch niet nodig.
als de variabele $paginas verandert in $linkje is die foreach toch nutteloos of niet?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2006 14:39:00
Quote Anchor link
Euh, ik heb het hier zo gedaan dat die automatisch een "linkje" maakt naar de gevraagde pagina. (ook dat is dus mogelijk met deze oplossing)
En dan is de foreach wel nodig, omdat die dan alle array items doorloopt.. :)
Het was maar een simpel voorbeeldje van uitbreidingsmogelijkheden voor dit scriptje.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.