multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:12:00
Quote Anchor link
heey

Ik ben nu bezig met een website die in het nederlands en in het engels moet komen.

Zelf zat ik te denken om met 2 .ini files te gaan werken, wat vinden jullie hiervan?

Of hebben jullie misschien betere ideeën (geen MYSQL)

Greetz
Lukie
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:56:00
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:18:00
Quote Anchor link
Waarom geen mysql? Dat lijkt mij de mooiste oplossing. Anders werken met 2 aparte arrays met teksten o.i.d. Maar een database oplossing is de mooiste.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:21:00
Quote Anchor link
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/02/2006 15:25:00
Quote Anchor link
Luuk:
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?


zoiets inderdaad, en dan met $_GET de taal ophalen
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:27:00
Quote Anchor link
nog meer ideeën?
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:45:00
Quote Anchor link
en de ini's goed idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Luuk:
en de ini's goed idee?

Bedoel je dit als extensie? Dan is de file gewoon te lezen voor het publiek.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:50:00
Quote Anchor link
ik bedoel 2 ini's maken

en de texten daaruit importeren
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik zou zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php session_start();

if(isset($_SESSION['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_SESSION['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_SESSION['taal'];
    }
}
else{
    $taal = "NL";
    $_SESSION['taal'] = $taal;    
}

    
if(isset($_GET['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_GET['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_GET['taal'];
        $_SESSION['taal'] = $taal;
    }
else{
        echo 'Sorry, deze taal is bij mij niet bekend.';
    }
}

?>


Op dat moment heb je dus een $taal met daarin NL, DE of EN. En kan je de juiste bestanden, data uit de database of array inladen. En ini's lijkt mij geen goed idee, dan kan iemand jou talenbestand uitlezen. Gemakkelijker is gewoon .php houden.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
kun je iets meer uitleg geven bij je script arjan?

en worden mij pagina's nu niet enorm groot?

en ik heb ook al index.php?p=home kun je daar dit gewoon inzetten?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt. Ik had 2 files en.php en nl.php met daarin bijv. dit:
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


En dan in het script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "NL")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 16:18:00
Quote Anchor link
thx SanThe, dat zat ik ook aan te denken ;-)

maar wat vind de rest van dit idee?
 
Legolas

Legolas

20/02/2006 16:20:00
Quote Anchor link
zo als in de meeste scripts: of een array of defines:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$lang
= str_replace(array('.', ':', '/', '\\'), '', $_GET['lang']);

if (file_exists('./lang_' . $lang . '.inc.php')) {
   require_once('./lang_' . $lang . '.inc.php');
}

else {
   require_once('./lang_english.inc.php');
}


?>


en in het bestand een array/defines

EDIT: defines, Nucleus CMS (http://dev.nucleuscms.org/dev/phpXref/nucleus/language/english.php.source.html)
arrays, Community Coding (http://communitycoding.tigris.org/source/browse/communitycoding/trunk/communitycoding/language/lang_english.php?rev=241&view=markup)
Gewijzigd op 20/02/2006 16:24:00 door Legolas
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:21:00
Quote Anchor link
SanThe:
...
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


===script.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "nl")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>


maar hoe verwerk ik dit nu in mijn pagina's?

(ik doe mijn ondertitel nl. geen eer aan :P)
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:42:00
Quote Anchor link
ik bedoel, van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($language == "nl")
{

?>


waar haalt hij dan die nl vandaan?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:48:00
Quote Anchor link
In mijn voorbeeld uit een sessie, en die sessie word gevuld met een get. Maar er zijn meerdere oplossingen om die $language te vullen natuurlijk...
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:50:00
Quote Anchor link
maar werkt dat ook zo

index.php?p=about --> nu

index.php?p=about?lang=nl --> multi language

kan die 2e mogelijkheid? met 2x een '?'
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:54:00
Quote Anchor link
Nee, maar

index.php?p=about&lang=nl kan wel.
 

20/02/2006 17:57:00
Quote Anchor link
INI's kunnen, zie deze note van php.net maar:
Quote:
Be careful if you put any .ini file in your readable directories, if somebody would know the name (e.g. if your application is widely used), the webserver might return it as plain text.

For example : your database username and password could be exposed, if it is stored in that file !

To prevent this from happening :
- give the file .php extension : "my.ini.php"
- put ';
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php' (without quotes and without X between X and php) on first line
- put ';?>
' on last line

The server would run the ini file as being PHP-code, but will do nothing due to bad syntax, preventing the content from being exosed.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:59:00
Quote Anchor link
en hoe krijg ik dat voor elkaar (A)

en is er dan ook nog een gemakkelijke manier waarop ik mijn links kan maken, want die moeten wel allemaal linken naar &nl of &en

en anders moet ik nog overal 2 links maken
Gewijzigd op 20/02/2006 18:00:00 door Huh bla
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:02:00
Quote Anchor link
@Sebastiaan

oke, dus geen ini's alleen ini.php's
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.