MyBuddies.nl

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 ... 7 8 9 volgende »

Piet Jansen

Piet Jansen

03/01/2012 14:52:12
Anchor link
Maar bedoelen jullie dat hij de site veiliger moet programmeren, of dat hij bepaalde dingen moet toevoegen, zoals CAPTCHA's of spam beveiligings-software voor de server...?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 01:34:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 15:00:52
Anchor link
Veiliger programmeren...

- Invoer-validatie
- Eventueel een captcha.. (maar niet voor elke scheet, vinden bezoekers niet leuk)
- XXS tegengaan
- Upload exploits dichten.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 15:20:10
Anchor link
Veiliger progammeren.
Design moet ook veranderd worden.


Toevoeging op 03/01/2012 18:09:49:

De header is af.
Wat vinden jullie er van?
http://www.mybuddies.nl/
 
Jens erd

Jens erd

03/01/2012 20:52:34
Anchor link
Qua design is het gewoon te saai.. Het logo is eigenlijk het enige pluspunt aan de pagina. Kijk een of je een achtergrond kunt vinden voor de rest van de pagina, dat zou het geheel wat spannender maken.

Qua coding.. haal al die <br> elementen weg en gebruik daar fatsoenlijk css voor.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 20:53:46
Anchor link
En gebruik geen tabellen, ook niet voor formulieren.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 21:13:17
Anchor link
@Jens
Saai?
Achtergrond kan ik wel veranderen.
Maar de header is mooi.
Wouter vind deze ook beter.
BTW: Ik heb ook op andere forums gevraagd wat ze
er van vonden, en ze vonden dit design wat ik nu heb mooier
en strakker.
PS: Wat vind jij WEL een mooi achtergrond?
Trouwens ik hou het hier bij met me design.
Ik kan niet iedereen tevreden stellen.
De ene wil het kleurrijk en de andere wil het modern of strak...

@Aar
Waarom geen tabellen?
Gewijzigd op 03/01/2012 21:19:04 door Remco van Akker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2012 21:17:21
Anchor link
Remco van Akker op 03/01/2012 08:26:47:
...Mijn design ervaring is zeer goed.
Ik maak zelfs designs voor websites.
...


Remco van Akker op 03/01/2012 21:13:17:
Waarom geen tabellen?
Twitter gebruikt het ook ;)

Ik vrees dat jouw design ervaring nog niet zo goed is als je denkt anders zou je deze vraag niet stellen. Tabellen gebruik je niet voor lay-out, uitsluitend voor tabulaire data.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 21:18:52
Anchor link
@Ozzie
Een tabel gaat niet over design -.-
Dan haal ik die tabel toch weg?
Maar zeg mij wel waarom ik hem moet weg halen!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:20:25
Anchor link
Ozzie PHP op 03/01/2012 21:17:21:
Tabellen gebruik je niet voor lay-out, uitsluitend voor tabulaire data.

Prijslijsten horen wel in table's, een overzicht van artikelen in kolommen en rijen wordt ook nog wel gedoogd.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:21:53 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 21:27:53
Anchor link
Whear.nl gebruikt het ook -.-
facebook.nl gebruikt het ook -.-

Waarom ik dan niet?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:29:20
Anchor link
Remco van Akker op 03/01/2012 21:27:53:
Whear.nl gebruikt het ook -.-
facebook.nl gebruikt het ook -.-

Waarom ik dan niet?

Ligt eraan waarvoor hun het gebruiken?
Het klinkt als luiheid, hoewel het haast altijd zonder table's kan.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:31:10 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 21:40:20
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<div class="front-signin js-front-signin">
      <form action="https://twitter.com/sessions?phx=1" class="signin" method="post">
        <div class="placeholding-input username hasome">
          <input type="text" class="text-input" name="session[username_or_email]" title="Gebruikersnaam of e-mailadres" autocomplete="on">
          <span class="placeholder">Gebruikersnaam of e-mailadres</span>
        </div>

        <table class="flex-table password-signin">
          <tbody>
            <tr>
              <td class="flex-table-primary">
                <div class="placeholding-input password flex-table-form hasome">
                  <input type="password" class="text-input flex-table-input" name="session[password]" title="Wachtwoord">
                  <span class="placeholder">Wachtwoord</span>
                </div>
              </td>
              <td class="flex-table-secondary">
                <input type="submit" class="submit btn primary-btn flex-table-btn js-submit" value="Inloggen" tabindex="0">
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>

Dit is van Twitter.
Dit lijkt me sterk dat het voor het inloggen word bedoeld ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:41:08
Anchor link
- Aar - op 03/01/2012 21:29:20:
Het klinkt als luiheid, hoewel het haast altijd zonder table's kan.

Of het is oude code die ze ooit nog eens aanpakken. Echt geen idee, maar mijn advies: Kijk nooit direct naar tables, en probeer altijd een oplossing te vinden met css zonder tabellen.

Een goede site met tips is: A-list-apart
Gewijzigd op 03/01/2012 21:42:31 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 22:26:01
Anchor link
Ik heb de table weggehaald en het is beter met css 'inderdaad'.
Wat vinden jullie van de meldingen?
Goede plaats en duidelijk genoeg?
 
Milo S

Milo S

03/01/2012 22:28:37
Anchor link
Je lay-out is er al aan als iemand een groter scherm heeft als jij. Zoals ik kennelijk... Ook als het scherm kleiner is, is het geen fijne website meer. Dan moet ik namelijk van links naar rechts scrollen.

Ik zou zeggen houd een maximaal van 1000px breed aan en zorg dat de lay-out op grotere schermen doorloopt.
Voor de rest mag het wel wat vrolijker voor een sociaal iets. Naar mijn idee is het geen zakelijk iets, maar meer vermaak. Bij vermaak denk je toch gauw aan iets leuks, vrolijks etc.

Wat tabellen betreft, gewoon not-done :D. Zie dat je hem al weg gehaald hebt ;)

Succes!
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 22:32:42
Anchor link
@Milo
Heel erg bedankt!
Ik vroeg me net af of de website er ook goed uit zag
op kleinere of grotere monitors!

Kleuren komen zeker!

BTW: Moet de header veranderd worden of de achtergrond?
Gewijzigd op 03/01/2012 22:33:22 door Remco van Akker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 22:52:03
Anchor link
Je formulier is al een stuk beter. Je kan van die <label> zelfs als het goed is nog wel een display:block maken. Dan heb je geen <br /> meer nodig.

Toevoeging op 03/01/2012 22:53:13:

Maar goed, is het niet beter of een layout eerst te ONTWERPEN, voordat je hem in CSS/HTML gaat bouwen?

- Maak eerst een schets over hoe jouw site eruit moet zien qua indeling. Hoe groot het logo, waar gepositioneerd, waar komt je menu..
Ga dus lekker tekenen met een Wacom-tablet, quick 'n dirty paint, of weet ik veel wat.

- Als je de indeling klaar hebt, ga je in Photoshop deze nabouwen, geef je de site een beetje kleur. Je laat het evt regelmatig eens door anderen checken.

- Als het een beetje toonbaar en mooi eruit ziet, ga je hem nabouwen in CSS, en haal je diverse onderdelen uit je Photoshop werkomgeving en converteer je deze naar een plaatje voor op het internet (slicing). Denk dan aan hoekjes, logo's, etc...

- Je site nagebouwd in CSS en HTML. Mooi...
Profit...

- Ga dan scripten...

- Even de alpha/betatest uitvoeren, vergeet zeker niet de security-audit.

- Test geslaagd?... Gooi de boel online en trek eventueel de Gall 'n Gall champagne open en profit.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:02:35 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 23:14:12
Anchor link
Goede volgorde Aar :)
Ik ben met het uitwerken in css/html bezig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 23:15:51
Anchor link
Waar is je ontwerp dan? Het is een stappenplan, hè.
Want straks loop je ergens op vast, qua indeling, en dan kan je weer de boel gaan omgooien.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:19:41 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 11:14:05
Anchor link
En wat je als eerste stap kunt doen is kijken op andere site's kijk naar hun lay-outs en designs en teken dingen na die je goed vind eraan. Ik heb hier standaard een kladblok + potlood en gum klaar liggen zodat ik alle goede punten zelf even kan na schetsen. Hierdoor krijg je inspiratie en leer je vanzelf hoe een website er tegenwoordig uit hoort te zien.

Remco van Akker:
Whear.nl gebruikt het ook -.-
facebook.nl gebruikt het ook -.-
(...)
Dit is van Twitter.
Dit lijkt me sterk dat het voor het inloggen word bedoeld ;)

1 tip die ik je mag geven:
Kijk nooit in de broncode van zulke site's. Je komt dan tot erge verrassingen te staan. Facebook en Twitter, maar vooral Hyves, zijn echt niet goed gescript. Geloof dat maar.

Waarom geen tabellen gebruiken?
Verdiep je je eens HTML semantiek. Elke tag heeft een bepaalde betekenis, daarom gebruiken we speciaal die tags. In principe kun je een hele site maken met alleen het gebruik van de anchor tag (<a>) dan heb je geen andere tag nodig. Maar waarom doen we dit niet?
Omdat een tag een betekenis heeft. De <a> tag stelt een link voor, de <img> tag een afbeelding, de <h1> een heel belangrijke titel, de <p> tag een alinea, enz.
Met HTML voorzie je je tekst dus van deze tags. En je moet de tags niet zien als makkelijk iets om een tekst te stijlen, maar als een uitleg van de tekst. Het kan dus goed zijn dat er in je tekst heel veel tags staan, waarbij je maar 40% gebruikt om te stijlen.

Een design heeft geen nut op de tekst, het zorgt alleen dat het wat beter leesbaar wordt. Daarom moet je voor het design geen tags nemen met een betekenis, dit zijn de <div> en <span> tags. Deze hebben geen betekenis en kun je dus gebruiken. De <table> tag heeft wel een betekenis en kun je dus niet gebruiken.

Let op: Het bovenstaande geldt niet voor HTML5. Hierin hebben de lay-out tags ook een semantiek gekregen met de komst van <header>, <nav>, enz.

Een tip van mij is dus om niet meteen HTML en CSS te maken, maar eerst alleen de HTML. Je hebt je design gemaakt in Photoshop en je bent nu klaar om te gaan slicen. Wat je dan doet is alleen de HTML schrijven. Dus geeft alle tekst en elk item maar een tag en zorg dat de semantiek klopt zoals jij wilt. En ga daarna pas deze tags stijlen.

Een goede video tutorial hierover (wel met HTML5, maar dat kun je ook al gebruiken): CSStricks - Let's Write Semantic Markup
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 ... 7 8 9 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.