MyBuddies.nl

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 ... 7 8 9 volgende »

Piet Jansen

Piet Jansen

03/01/2012 14:52:12
Anchor link
Maar bedoelen jullie dat hij de site veiliger moet programmeren, of dat hij bepaalde dingen moet toevoegen, zoals CAPTCHA's of spam beveiligings-software voor de server...?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 16:56:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 15:00:52
Anchor link
Veiliger programmeren...

- Invoer-validatie
- Eventueel een captcha.. (maar niet voor elke scheet, vinden bezoekers niet leuk)
- XXS tegengaan
- Upload exploits dichten.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 15:20:10
Anchor link
Veiliger progammeren.
Design moet ook veranderd worden.


Toevoeging op 03/01/2012 18:09:49:

De header is af.
Wat vinden jullie er van?
http://www.mybuddies.nl/
 
Jens erd

Jens erd

03/01/2012 20:52:34
Anchor link
Qua design is het gewoon te saai.. Het logo is eigenlijk het enige pluspunt aan de pagina. Kijk een of je een achtergrond kunt vinden voor de rest van de pagina, dat zou het geheel wat spannender maken.

Qua coding.. haal al die <br> elementen weg en gebruik daar fatsoenlijk css voor.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 20:53:46
Anchor link
En gebruik geen tabellen, ook niet voor formulieren.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 21:13:17
Anchor link
@Jens
Saai?
Achtergrond kan ik wel veranderen.
Maar de header is mooi.
Wouter vind deze ook beter.
BTW: Ik heb ook op andere forums gevraagd wat ze
er van vonden, en ze vonden dit design wat ik nu heb mooier
en strakker.
PS: Wat vind jij WEL een mooi achtergrond?
Trouwens ik hou het hier bij met me design.
Ik kan niet iedereen tevreden stellen.
De ene wil het kleurrijk en de andere wil het modern of strak...

@Aar
Waarom geen tabellen?
Gewijzigd op 03/01/2012 21:19:04 door Remco van Akker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/01/2012 21:17:21
Anchor link
Remco van Akker op 03/01/2012 08:26:47:
...Mijn design ervaring is zeer goed.
Ik maak zelfs designs voor websites.
...


Remco van Akker op 03/01/2012 21:13:17:
Waarom geen tabellen?
Twitter gebruikt het ook ;)

Ik vrees dat jouw design ervaring nog niet zo goed is als je denkt anders zou je deze vraag niet stellen. Tabellen gebruik je niet voor lay-out, uitsluitend voor tabulaire data.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 21:18:52
Anchor link
@Ozzie
Een tabel gaat niet over design -.-
Dan haal ik die tabel toch weg?
Maar zeg mij wel waarom ik hem moet weg halen!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:20:25
Anchor link
Ozzie PHP op 03/01/2012 21:17:21:
Tabellen gebruik je niet voor lay-out, uitsluitend voor tabulaire data.

Prijslijsten horen wel in table's, een overzicht van artikelen in kolommen en rijen wordt ook nog wel gedoogd.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:21:53 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 21:27:53
Anchor link
Whear.nl gebruikt het ook -.-
facebook.nl gebruikt het ook -.-

Waarom ik dan niet?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:29:20
Anchor link
Remco van Akker op 03/01/2012 21:27:53:
Whear.nl gebruikt het ook -.-
facebook.nl gebruikt het ook -.-

Waarom ik dan niet?

Ligt eraan waarvoor hun het gebruiken?
Het klinkt als luiheid, hoewel het haast altijd zonder table's kan.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:31:10 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 21:40:20
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<div class="front-signin js-front-signin">
      <form action="https://twitter.com/sessions?phx=1" class="signin" method="post">
        <div class="placeholding-input username hasome">
          <input type="text" class="text-input" name="session[username_or_email]" title="Gebruikersnaam of e-mailadres" autocomplete="on">
          <span class="placeholder">Gebruikersnaam of e-mailadres</span>
        </div>

        <table class="flex-table password-signin">
          <tbody>
            <tr>
              <td class="flex-table-primary">
                <div class="placeholding-input password flex-table-form hasome">
                  <input type="password" class="text-input flex-table-input" name="session[password]" title="Wachtwoord">
                  <span class="placeholder">Wachtwoord</span>
                </div>
              </td>
              <td class="flex-table-secondary">
                <input type="submit" class="submit btn primary-btn flex-table-btn js-submit" value="Inloggen" tabindex="0">
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>

Dit is van Twitter.
Dit lijkt me sterk dat het voor het inloggen word bedoeld ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:41:08
Anchor link
- Aar - op 03/01/2012 21:29:20:
Het klinkt als luiheid, hoewel het haast altijd zonder table's kan.

Of het is oude code die ze ooit nog eens aanpakken. Echt geen idee, maar mijn advies: Kijk nooit direct naar tables, en probeer altijd een oplossing te vinden met css zonder tabellen.

Een goede site met tips is: A-list-apart
Gewijzigd op 03/01/2012 21:42:31 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 22:26:01
Anchor link
Ik heb de table weggehaald en het is beter met css 'inderdaad'.
Wat vinden jullie van de meldingen?
Goede plaats en duidelijk genoeg?
 
Milo S

Milo S

03/01/2012 22:28:37
Anchor link
Je lay-out is er al aan als iemand een groter scherm heeft als jij. Zoals ik kennelijk... Ook als het scherm kleiner is, is het geen fijne website meer. Dan moet ik namelijk van links naar rechts scrollen.

Ik zou zeggen houd een maximaal van 1000px breed aan en zorg dat de lay-out op grotere schermen doorloopt.
Voor de rest mag het wel wat vrolijker voor een sociaal iets. Naar mijn idee is het geen zakelijk iets, maar meer vermaak. Bij vermaak denk je toch gauw aan iets leuks, vrolijks etc.

Wat tabellen betreft, gewoon not-done :D. Zie dat je hem al weg gehaald hebt ;)

Succes!
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 22:32:42
Anchor link
@Milo
Heel erg bedankt!
Ik vroeg me net af of de website er ook goed uit zag
op kleinere of grotere monitors!

Kleuren komen zeker!

BTW: Moet de header veranderd worden of de achtergrond?
Gewijzigd op 03/01/2012 22:33:22 door Remco van Akker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 22:52:03
Anchor link
Je formulier is al een stuk beter. Je kan van die <label> zelfs als het goed is nog wel een display:block maken. Dan heb je geen <br /> meer nodig.

Toevoeging op 03/01/2012 22:53:13:

Maar goed, is het niet beter of een layout eerst te ONTWERPEN, voordat je hem in CSS/HTML gaat bouwen?

- Maak eerst een schets over hoe jouw site eruit moet zien qua indeling. Hoe groot het logo, waar gepositioneerd, waar komt je menu..
Ga dus lekker tekenen met een Wacom-tablet, quick 'n dirty paint, of weet ik veel wat.

- Als je de indeling klaar hebt, ga je in Photoshop deze nabouwen, geef je de site een beetje kleur. Je laat het evt regelmatig eens door anderen checken.

- Als het een beetje toonbaar en mooi eruit ziet, ga je hem nabouwen in CSS, en haal je diverse onderdelen uit je Photoshop werkomgeving en converteer je deze naar een plaatje voor op het internet (slicing). Denk dan aan hoekjes, logo's, etc...

- Je site nagebouwd in CSS en HTML. Mooi...
Profit...

- Ga dan scripten...

- Even de alpha/betatest uitvoeren, vergeet zeker niet de security-audit.

- Test geslaagd?... Gooi de boel online en trek eventueel de Gall 'n Gall champagne open en profit.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:02:35 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/01/2012 23:14:12
Anchor link
Goede volgorde Aar :)
Ik ben met het uitwerken in css/html bezig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 23:15:51
Anchor link
Waar is je ontwerp dan? Het is een stappenplan, hè.
Want straks loop je ergens op vast, qua indeling, en dan kan je weer de boel gaan omgooien.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:19:41 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 11:14:05
Anchor link
En wat je als eerste stap kunt doen is kijken op andere site's kijk naar hun lay-outs en designs en teken dingen na die je goed vind eraan. Ik heb hier standaard een kladblok + potlood en gum klaar liggen zodat ik alle goede punten zelf even kan na schetsen. Hierdoor krijg je inspiratie en leer je vanzelf hoe een website er tegenwoordig uit hoort te zien.

Remco van Akker:
Whear.nl gebruikt het ook -.-
facebook.nl gebruikt het ook -.-
(...)
Dit is van Twitter.
Dit lijkt me sterk dat het voor het inloggen word bedoeld ;)

1 tip die ik je mag geven:
Kijk nooit in de broncode van zulke site's. Je komt dan tot erge verrassingen te staan. Facebook en Twitter, maar vooral Hyves, zijn echt niet goed gescript. Geloof dat maar.

Waarom geen tabellen gebruiken?
Verdiep je je eens HTML semantiek. Elke tag heeft een bepaalde betekenis, daarom gebruiken we speciaal die tags. In principe kun je een hele site maken met alleen het gebruik van de anchor tag (<a>) dan heb je geen andere tag nodig. Maar waarom doen we dit niet?
Omdat een tag een betekenis heeft. De <a> tag stelt een link voor, de <img> tag een afbeelding, de <h1> een heel belangrijke titel, de <p> tag een alinea, enz.
Met HTML voorzie je je tekst dus van deze tags. En je moet de tags niet zien als makkelijk iets om een tekst te stijlen, maar als een uitleg van de tekst. Het kan dus goed zijn dat er in je tekst heel veel tags staan, waarbij je maar 40% gebruikt om te stijlen.

Een design heeft geen nut op de tekst, het zorgt alleen dat het wat beter leesbaar wordt. Daarom moet je voor het design geen tags nemen met een betekenis, dit zijn de <div> en <span> tags. Deze hebben geen betekenis en kun je dus gebruiken. De <table> tag heeft wel een betekenis en kun je dus niet gebruiken.

Let op: Het bovenstaande geldt niet voor HTML5. Hierin hebben de lay-out tags ook een semantiek gekregen met de komst van <header>, <nav>, enz.

Een tip van mij is dus om niet meteen HTML en CSS te maken, maar eerst alleen de HTML. Je hebt je design gemaakt in Photoshop en je bent nu klaar om te gaan slicen. Wat je dan doet is alleen de HTML schrijven. Dus geeft alle tekst en elk item maar een tag en zorg dat de semantiek klopt zoals jij wilt. En ga daarna pas deze tags stijlen.

Een goede video tutorial hierover (wel met HTML5, maar dat kun je ook al gebruiken): CSStricks - Let's Write Semantic Markup
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 ... 7 8 9 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.